Mavi Marmara saldırısının 7. yıl dönümü

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, İsrail tarafından abluka altındaki Gazze'ye Mavi Marmara gemisiyle insani yardım götüren gönüllülere yapılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırının 7. yılında İslam alemi tarafından unutulmadığını söyledi.

Mavi Marmara saldırısının 7. yıl dönümü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, İsrail tarafından abluka altındaki Gazze’ye Mavi Marmara gemisiyle insani yardım götüren gönüllülere yapılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırının 7. yılında İslam alemi tarafından unutulmadığını söyledi.

Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği ve 10 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği saldırının üzerinden 7 yıl geçti. Saldırının 7.yıl dönümünde İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin yaptığı açıklamada, aradan geçen zamana rağmen Mavi Marmara’nın dünya gündeminden hiç düşmediğini belirtti. Derin açıklamasında, "İsrail, Gazze’yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye, Müslüman liderleri hukuksuzca tutuklamaya, Mescid-i Aksa’yı taciz etmeye devam ediyor. Mavi Marmara gemisinin de aralarında bulunduğu Özgürlük Filosuna yapılan saldırının 7.yılında yeniden Kudüs davasını unutmadığımızı haykırıyoruz. Şimdi Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermenin vakti. İsrail zulmüne bütün dünya göz yummuşken şimdi yeniden sesimizi yükseltmenin, İsrail’in yaptığı zulümleri hatırlamanın ve hatırlatmanın vakti. Mavi Marmara Kudüs ve Filistin mücadelesinin bir parçasıdır, amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz” dedi.

Mavu Marmara’yı unutturmayacaklarını belirten Derin, “Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır. Unutturmayacağız. Gazze Özgürlük Filosunun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şuan dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz. Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır" ifadesinde bulundu.