Meteoroloji uyardı! Soğuk ve yağış bekleniyor

Meteoroloji Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de yarından itibaren yağışların etkili olacağını ve sıcaklıklarda 8-10 derece düşüş yaşanacağını bildirdi.

Meteoroloji uyardı! Soğuk ve yağış bekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada;"Bölgemizin Salı günü öğle saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Yağışların, Salı ve Çarşamba günü yağmur ve karla karışık yağmur, Perşembe günü ise yer yer kar şeklinde olması beklenmektedir. Beklenen yağışların Adıyaman, Tunceli, Bingöl ve Elazığ’ın güney ve doğu kesimlerinde etkili olması beklenmektedir"denildi.

Açıklamanın devamında ise," Yağışların ardından, soğuk havanın etkisini devam ettireceği ve hava sıcaklıklarında 8-10 derece arasında düşüşlerin görüleceği tahmin edilmektedir. Sıcaklığın 0 derecenin altında seyredecek olması sebebiyle buzlanma ve don olayı ile birlikte özellikle gece ve sabah saatlerinde yer yer sis, pus hadisesi beklendiğinden olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır"ifadelerine yer verildi.