Mezarlıklar bayram öncesi ziyaretçilerle doldu

Diyarbakır'da Kurban Bayramı öncesi mezarlıklar ziyaretçilerle doldu. Her bayram olduğu gibi bu bayram öncesi de ilk ziyaretler kabirlere yapıldı, dualar okundu ve çocuklara ikramlar dağıtıldı.

Mezarlıklar bayram öncesi ziyaretçilerle doldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi mezarlıklar ziyaretçilerle doldu. Her bayram olduğu gibi bu bayram öncesi de ilk ziyaretler kabirlere yapıldı, dualar okundu ve çocuklara ikramlar dağıtıldı.

Diyarbakır’da Kurban Bayramı arifesinde mezarlıklar ziyaretçilerle doldu. Kentteki en eski mezarlık alanlarından biri olan Mardinkapı Mezarlığı’na gelen vatandaşlar, bayram öncesi ilk vefat eden akrabalarının ziyaretlerini kabirlere yaparak dualar etti. Harçlıklarını çıkarmak için gelen çocuklar kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar için su taşıdı. Vatandaşlar mezarlık çevresinde kurulan pazardan aldıkları ikramlıkları çocuklara dağıtarak onları sevindirdi.

Her bayram arifesinde ve bayram sabahında kabir ziyareti yaptıkları belirten ziyaretçilerden Hasan Alkan, artık bunu bir gelenek haline getirdiklerini ifade etti. Alkan, “Kurban Bayramı öncesi ziyarete geldik. Bayramdan önce de geliriz bayram sabahı da geleceğiz. Önce mezarları dolaşıyoruz sonra akrabaları falan dolaşıyoruz. İhtiyarlarımız varsa onları ziyaret ederiz ondan sonra herkes kendi evine gider” dedi.

"Ziyaretler maneviyatımızı tazeliyor"

Bir diğer ziyaretçi Saadettin Balçık ise “Ölülerimiz bizim manevi duygularımızdır. Bayramları bizim içimiz hoş oluyor, onların da içi hoş olsun. Bayram sabahı, arife günleri bunlar gelenek haline gelmiş zaten. Genelde hemen hemen herkes gelir. Ayrıca Cuma akşamları vardır. Devalı geliyoruz desek yalan olur ama bayramları kaçırmıyoruz mutlaka geliyoruz. İşte onların da bayramını kutlamış oluyoruz. Kabir ziyaretleri bizim maneviyatımızı tazeliyor. Allah herkese hayırlı, barış getirecek bayramlar nasip etsin” diye konuştu.