Milletvekili Erol, Necmettin öğretmeni kabri başında andı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Kasım Öğretmenler Gününde şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kabri başında andı.

Milletvekili Erol, Necmettin öğretmeni kabri başında andı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürse Erol24 Kasım Öğretmenler Gününde , memleketi Gümüşhane’ye giderken terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından haince Tunceli'de şehit edilen Necmettin Yılmaz’ı unutmadı. İlk olarak Yılmaz’ın şehit öğretmenin ailesini ziyaret eden Milletvekili Erol, daha sonra şehit öğretmenin kabrini ziyaret etti.

Tunceli’de hain PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Necmettin öğretmenin öğretmenler gününü kutlamaya geldiklerini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Türkiye’nin böyle evlatları olduğu sürece bu ülkenin ulusal bütünlüğünde, aydınlık geleceğine emek veren insanlarımızı ve PKK terör örgütünün hain saldırısı ile şehit düşen ilk başta Necmettin öğretmenimiz olmak üzere tüm öğretmen ve şehitlerimizi saygıyla, şükranla  anıyorum. Bugün Necmettin öğretmenin köyündeyiz. Kardeşi Ahmet Yanımızda. Keşke Necmettin öğretmenin okulunda olabilseydik. Onunla birlikte dersine girebilseydik. Öğrencileriyle olan ilişkilerini görebilseydik. Ama bu da bir kadar ve kısmet. Necmettin öğretmeni saygıyla, hürmetle ve şükranla anıyorum. Necmettin öğretmen Tunceli’de PKK terör örgütü tarafından katledildiğinde Tunceli milletvekiliydim. Necmettin öğretmenimizin katledilmesinden sonra PKK’ya karşı Tunceli halkının desteği ile bir yürüyüş gerçekleştirmiştik” dedi.

Hem Tunceli hem de Elazığ Milletvekilliği döneminde ülkenin ulusal bütünlüğüne tehdit oluşturan tüm terör örgütlerine karşı dik duruşunun devam edeceğini aktaran Milletvekili Erol, “Bu ülke hepimizin. Devleti korumak, milletin ve devletin bağımsızlığını varlığını korumak hepimizin asli görevi. Ben aileye tekrar burada başsağlığı dilemek istiyorum. Necmettin öğretmenimizin yeri cennet olsun ve rahat uyusun.  Onun ders verdiği öğrenciler onun yolundan mutlaka ilerleyecek. Bu ülkenin bağımsızlığı için, üniter devlet yapısının korunması için ulusal bilinçle hareket edecektir” diye konuştu.