Milletvekili Ilıcalı Avrupa Hareketlilik Haftası için pedal çevirdi

Bisikletliler Derneği tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü dolayısıyla düzenlenen kıtalar arası bisiklet gezisi AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın katılımı ile gerçekleşti.

Milletvekili Ilıcalı Avrupa Hareketlilik Haftası için pedal çevirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bisikletliler Derneği tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü dolayısıyla düzenlenen kıtalar arası bisiklet gezisi AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın katılımı ile gerçekleşti.

Sağlıklı bir yaşam için, çevreyi, ekonomiyi korumak ve dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, katılımcıları yalnız bırakmadı. Kaskını takarak bisiklete binen Milletvekili Ilıcalı, etkinliğe katılanlar ile beraber motorlu araç olmadan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçti. Bu anlamlı etkinliğin güvenli bir şekilde tamamlanmasından dolayı İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüne teşekkür eden Ilıcalı "Bisikletin ulaşım türü olarak büyük bir katkı sağlamasını umut ediyoruz. Hem spor için hem sağlık hem de ulaşım için bisiklet yolları yapılıyor. Belediyelerin gerekli düzenlemeleri yapması halinde bisiklet kullanımının artacağına inanıyorum.” dedi. Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olduğunu da belirten Ilıcalı, "Avrupa’nın en önemli kış sporları merkezlerinden olan Erzurum, EYOF’a ev sahipliği yapmış, dünyanın gözünün Türkiye’ye çevrilmesini sağlamıştır." diye konuştu.

Milletvekili Ilıcalı, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bisikletliler Derneğince organize edilen, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Çevre Şehircilik Bakanlığınca desteklenen Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü kıtalar arası bisiklet gezisinde katılımcılara güzergâh boyunca eşlik etti. Ilıcalı, etkinliğin sonunda katılımcılar ile ayrı ayrı ilgilenerek bisiklet kurası talihlilerine hediyelerini verdi.