Milletvekili Ilıcalı, Bakan Eroğlu ile görüştü

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Demirdöven Sulama Birliği Başkanı Bekir Temel ve yöneticileri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araya geldi. Milletvekili Ilıcalı, görüşmede, birlik yöneticilerinin sulama problemleriyle ilgili talebini, telefonla aradığı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na iletti.

Milletvekili Ilıcalı, Bakan Eroğlu ile  görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Demirdöven Sulama Birliği Başkanı Bekir Temel ve yöneticileri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldi. Milletvekili Ilıcalı, görüşmede, birlik yöneticilerinin sulama problemleriyle ilgili talebini, telefonla aradığı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na iletti.

Demirdöven Sulama Birliği heyetinin sorunlarını dinleyen Ilıcalı, önce Bakan Eroğlu’nu telefonla aradı, ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu ile Sulama Birliği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir toplantının yapılmasına vesile oldu.

Erzurum Demirdöven Sulama Birliği’nin, Pasinler ovası tarımsal sulama problemleri başta olmak üzere, birçok sorunun çözümü için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu telefonla aradığını söyleyen Ilıcalı, “Demirdöven Sulama Birliği işletme alanında yapılan tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için, mevcut sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerekiyordu. Bu amaçla, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nu telefonla arayarak, Erzurum’dan gelen çok sayıda muhtarla birlikte sorunları çözüme kavuşturma gayreti içinde olduğumuzu söyledim ve Demirdöven Sulama Birliği heyetinin istek ve taleplerini Bakan Eroğlu’na aktardım” dedi.

Tarım ve hayvancılıkta yüksek verim ve kalite için suyun önemli olduğu dile getiren Ilıcalı, “Tarımda su kullanımı sadece bitkisel üretim açısından değil, hayvansal üretim ve hayvansal ürünler açısından da önemli. Sulama ile hayvan yemi çeşidi verimi arttığından hayvan sayısı ve verimi de artmaktadır. Su yaşam kaynağıdır, üretimdir, medeniyettir. Suyun olmadığı yerde gelecekten bahsetmek mümkün değil” diye konuştu.

Erzurum Demirdöven Sulama Birliği Başkanı Bekir Temel, yaşanan gelişmeler ve sıkıntılarını aşma noktasındaki çabalarından dolayı Milletvekili Ilıcalı’ya teşekkür ederek, “Milletvekilimizin, bölgemizin sorunlarını çözmekte gösterdiği gayret ve bizlere her daim vermiş olduğu destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.