Minik Ayşegül'ün iki böbreği de 7 yaşında iflas etti

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Alitaş köyünde ikamet eden Murat Aktaş, iki böbreği de iflas eden 7 yaşındaki kızının sağlığına kavuşması için böbrek arıyor. Doku uyuşmazlığı nedeniyle kendi böbreklerini kızlarına veremeyen aile çaresizce nakil bekliyor.

Minik Ayşegül'ün iki böbreği de 7 yaşında iflas etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Alitaş köyünde ikamet eden Murat Aktaş, iki böbreği de iflas eden 7 yaşındaki kızının sağlığına kavuşması için böbrek arıyor. Doku uyuşmazlığı nedeniyle kendi böbreklerini kızlarına veremeyen aile çaresizce nakil bekliyor.

Alitaş köyünde çobanlık yapan 7 çocuklu Murat Aktaş, kronik böbrek yetmezliği olan ve iki böbreği de iflas eden kızı Ayşegül’e böbrek arıyor. 2 yıl önce Ayşegül’ün böbreklerinde rahatsızlık tespit edildi. Bir süre sonra iki böbreği de iflas eden Ayşegül günde 5 defa evde periton diyaliz olmak zorunda. Çocuklarının her gün çektiği bu acıya dayanamayan ve bu durum karşısında çaresiz kalan Murat ile Nuriye Aktaş çifti Ayşegül’e kendi böbreklerini vermek istedi. Ancak doku uyuşmazlığı nedeniyle Ayşegül ihtiyacı olan böbreğe kavuşamadı.

“24 saat acı çekiyor”

Kızının 24 saat acı çektiğini ve Diyarbakır’da tedavisi olmadığı için de Malatya’ya gittiklerini ifade eden baba Murat Aktaş, “Ayşegül’ün kan değerleri bir azalıyor bir yükseliyor. Tansiyonu var. Ateşi çıkıyor. Organ nakli olmazsa hayatını kaybedecek. Evde günde 5 defa periton diyaliz yapılıyor. 1,5 yıl Diyarbakır’da tedavi gördü, sonra Malatya’ya sevk ettiler. Malatya’ya gidip geliyoruz sürekli. Ayşegül sabah kalkıyor kolunda, ayağında ağrı var. İdrarını yaparken ağlıyor. 24 saat böyle acı çekiyor. Ağrısı olunca yardım etmemiz için bizi çağırıyor. Ona şeker vererek ya da seni gezmeye götüreceğim diyerek avutmaya çalışıyorum. Benim ya da eşimin böbreği olsa verecektik. Kan grubumuz tutmuyor. Akrabalar da vermez ki böbreği. Ana vermese baba vermese abla ya da kardeş vermese kimse böbreğini vermiyor. Ben sadece kızıma organ nakli istiyorum. Bir yardım istiyorum” dedi.