Motosikletleriyle meme kanserine dikkat çektiler

Sivas'ta 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı dolayısıyla düzenlenen programda etkinliğe katılan bir grup meme kanserine motosikletleriyle dikkat çektiler.

Motosikletleriyle meme kanserine dikkat çektiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas’ta 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı dolayısıyla düzenlenen programda etkinliğe katılan bir grup meme kanserine motosikletleriyle dikkat çektiler.

Kanserler Yaşam ve Dayanışma Derneği (KAYADER) tarafından meme kanseri farkındalık ayı dolayısıyla ’Erken Teşhis Hayat Kurtarır’ sloganıyla İnönü Bulvarı’nda etkinlik düzenlendi. Katılımcılara meme kanserine dikkat çekmek için pembe kurdele takıldı. Etkinliğe motosikletleriyle katılan Sivas Motosiklet Kulubü’de motorlarına astıkları dövizlerle kansere dikkat çekti.

KAYADER Başkanı Ayşe Sarı yaptığı açıklamada, "Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığı bildirilmektedir. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse yüzde 96’ya kadar varan oranlarda kişi yaşam şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 1-31 Ekim tarihleri arası meme kanseri konusunda bilinçlendirme, eğitim taramalarla değerlendirmektedir. Meme kanseri kadınlarla sık görülmekte iken, erkeklerde de yüzde 1 oranında görülür. Son yıllardaki tanı ve tedavi gelişmeleri sayesinde meme kanseri artık ölümcül değil, kronik bir hastalık olarak görülüyor" dedi.

Konuşmanın ardından KAYADER üyeleri ve etkinliğe katılan Sivas Motosiklet Kulübü ile Sivas Doğa Sporları Kulübü meme kanserine dikkat çekmek için tren garına kadar yürüdüler.