Musiki ustası Abbas Bakır anıldı

Elazığ mahalli müziğinin usta ismi Abbas Bakır, Elazığ Belediyesi ve Çaydaçıra Musiki Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programla anıldı.

Musiki ustası Abbas Bakır anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına; Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Çaydaçıra Musiki Derneği’nin üyeleri, Abbas Bakır’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Programda, Elazığ ve Harput müziğine yıllarca gönül vermiş musikinin çınarı Abbas Bakır’ı daha yakından tanıtan panel ve sinevizyon gösterimi yer aldı.

Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ’ın oturum başkanlığını yaptığı panele Erdal Yalçın ve Celal Orhan konuşmacı olarak katıldı.

Musiki ustası Abbas Bakır anıldı

Panel sonrası konuşma yapan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “İnsanımızın sosyal ihtiyaçlarına çare olacak projeler yapmak bizim için çok önemli. Başkanımız bu konularda çok hassas siz de bu hassasiyeti görüyorsunuz. Elazığ’ımızda kültür, sanat, edebiyat, gençlik ve spor adına çok önemli projeler yapmakla birlikte bu tür etkinlikleri siz değerli insanlarımızın istifadesine sunmak bizler için çok değerli. Bu kültürün içerisinde yoğrulmuş, bu sanata hizmet etmiş insanlarımızı gelecek nesillerimize aktarabilmek adına bu tür programları düzenliyoruz.” dedi.

Musiki ustası Abbas Bakır anıldı

Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ da, “Sayın Belediye Başkanımıza Elazığ musikisine ve kültürüne sahip çıktığı için çok teşekkür ederim. Bu ağır bir yüktü. Belediyemizin desteği olmasaydı Çaydaçıra Musiki Derneği olarak bu programı tek başımıza yapma şansımız yoktu. Herkesin destek ve katkıları ile daha nice büyüklerimizi anacağız. Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ise Hüseyin Karlıdağ yönetimindeki Çaydaçıra Musiki Derneği tarafından Abbas Bakır’ın gönüllerde yer edinmiş eserleri seslendirildi.

Musiki ustası Abbas Bakır anıldı