Nakil için başvurdu, ikinci gün sürpriz yaşadı

Elazığ'da 3 ay içerisinde acil bir şekilde karaciğer nakli olması gereken ve nakil listesine yazıldıktan 2 gün sonra haber gelmesiyle büyük sürpriz yaşayan 5 çocuk annesi 7 torun sahibi Gülten Sucu (53), yeniden hayata tutundu.

Nakil için başvurdu, ikinci gün sürpriz yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 yıldır karaciğer hastası olan Gülten Sucu’nun karaciğeri son 6 ayda siroz hastalığından dolayı iflas etti. Doktorların 3 ay ömür biçtiği ve acilen nakil olması gereken Sucu, Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezine giderek nakil listesine yazıldı. Sucu’ya listeye yazılmasından 2 gün sonra uygun karaciğer bulundu haberi geldi. Üniversite hastanesinde uzman ekip tarafından yapılan operasyonda Sucu’ya beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Adıyaman’daki Meryem Aslan’ın (54) karaciğeri nakledildi. Yeniden hayata tutunduğunu belirten Sucu, kayıt yaparken kendisine nakil çıkacağını hissettiğini söyledi.

"KAYIT YAPARKEN ÇIKACAĞINI HİSSEDİYORDUM"

4 yıldır hastaneye gelip gittiğini belirten Gülten Sucu, “Karaciğer hastasıydım. Son 6 ayda siroza çevirdiğini ve nakil olmam gerektiğini söylediler. Geldim organ nakli için kaydımı yaptım. Ama kayıt yaparken kalbime vuruyordu, çıkacağını hissediyordum. Kaydımı yaptım gittim ve 2 gün sonra nakil bulunmuştur diye haber geldi. Veren kişiden Allah razı olsun. İyi olursam evlerine gideceğim ve ziyaret edeceğim. Ameliyatım da çok başarılı geçti. Şu an iyiyim” dedi.

Doktorların 3 aylık bir ömrünün kaldığını söylediklerini dile getiren Sucu, “Çok sevinçliyim. Annemden yeni doğmuş gibiyim. Ameliyata girdiğim zaman hem eşim hem de çocuklarım için dua ettim. Eşim yalnız kalmasın ve çocuklarımın da boynu bükük kalmasın dedim. Allah’a sığındım girdim” diye konuştu.

4 yıldır karaciğer sirozu tanısı konulan hasta ile ilgili bilgi veren Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan, “Nakilden bir gün önce kliniğimize geldi. Son kontroller yapıldıktan sonra kayıt işlemlerini yaptık. Hastamızın çok büyük bir şansı vardı. Kayıt yaptığımızın ertesi günü Adıyaman’da ki bir donörümüzden karaciğeri çıktı. Kendileri de kabul etti. Başarılı bir operasyondan sonra şu anda genel durumu iyi. Bayrama kadar da evine göndereceğiz” şeklinde konuştu.