'Nevruz barış ve kardeşliğin mirasıdır'

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı ve Anadolu Evet Platformu üyesi Aydın Altaç, Nevruz'un barış ve kardeşliğin mirası olduğunu söyledi.

'Nevruz barış ve kardeşliğin mirasıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı ve Anadolu Evet Platformu üyesi Aydın Altaç, Nevruz’un barış ve kardeşliğin mirası olduğunu söyledi.

Nevruz’un Türkiye’nin ortak kardeşliği ve ortak güzelliği için birbirine mayalanması gereken bir bayram olduğunu belirten Altaç, Nevruz’un özünde var olan değerler ışığında kutlanmasını, milletin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren zenginlik olarak gördüklerini aktardı. Altaç, "Nevruz asırlardır süregelen birliğin, kardeşliğin, umut ve sevincin ifadesi, yaşama şevkinin, başarma azminin yüreklerde tazelenmesidir. Büyük coğrafyada birlik, dirlik, ümit, barış ve uyanışı sembolize eden, tarih olarak coşku ve kıvanç içerisinde idrak edilen bugünde, insanlar arasında sevgi, saygı ve dayanışma daha da önem kazanmaktadır. Bu anlamda sevgiyi, sevinci, barış ve kardeşliği, kucaklaşmayı işaret eden Nevruz’un ülkemizde ve bölgemizde kardeşlik ruhunun güçlenmesine vesile olması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 21 Mart Nevruz bayramının ülkemize ve özellikle bölgemize, mutlu ve huzurlu günler, getirmesi ile birlikte birbirimizi anlayarak, değerlerimize saygı göstererek, güzel yarınların temellerini birlik ve beraberlik içerisinde atacağımıza inancımız tamdır" diye konuştu.