Öğrenci velilerine seminer verildi

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Gazi İlkokulu rehber öğretmeni Ahmet Küçük tarafından öğrenci velilerine yönelik seminer verildi.

Öğrenci velilerine seminer verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Gazi İlkokulu rehber öğretmeni Ahmet Küçük tarafından öğrenci velilerine yönelik seminer verildi.

Gazi İlkokulu rehber öğretmeni Ahmet Küçük tarafından verilen seminerde velilere öğrencilerin okul ve aile ilişkileriyle ilgili bilgiler verildi.

Ahmet Küçük, “Okul ve aile çocuğun gelişiminde birbirini tamamlayan toplumsal kurumlardır. Çocuk doğumuyla birlikte ilk sosyal çevresini ailesiyle birlikte kazanır. Çocuğun okul dönemine kadar geçen süre içerisinde temel yaşam becerilerinin kazandırılması, toplumsallaşma sürecinin başlatılması ve okul sürecine hazırlanması aile sistemi içerisinde kurgulanan görevlerdir. Bu sürecin devamı okulda kurgulanır. Çocukların okula gönderilmesindeki amaç sadece çocukları bazı bilgilerle donatmak değildir. Okuldaki yaşantılar arkadaşlık ilişkileri, sorumluluklar, başarılar ve başarısızlıklar, ödüller, cezalar, beğenilerle gerçek hayatın minik provalarıdır. Aileler ise çocuklarını hayata hazırlama görevini üstlenmiş yapılar olarak bu provaların en yakın izleyicileri olmalıdırlar. Okul ve aile işbirliği etkin bir eğitimin ön koşulu niteliğindedir” dedi.