Öğrenciler ile şehit ailesi bir araya geldi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan'ın babası İmam ve annesi Hatice Sarıaslan, Gazi İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilerle buluştu.

Öğrenciler ile şehit ailesi bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan’ın babası İmam ve annesi Hatice Sarıaslan, Gazi İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilerle buluştu.

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatında, şehit düşen Adıyamanlı Şehit Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan’ın babası İmam ve annesi Hatice Sarıaslan için okul bahçesinde öğrenciler tarafından düzenlenen programda Kuran-ı Kerim, ilahiler ve şiirler okundu. Şehit Enes Sarıaslan’ın anne ve babası için etkinlik düzenlediklerini söyleyen Gazi İmam Hatip Ortaokulu Okulu Müdürü Bedir Kızıl, “Allah bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın, ailesine sabır versin. Öğrencilerin tümü de şehit olma arzusundalar. Öğrencilerimizi bu şekilde yetiştirmemiz lazım, amacımız öğrencilerimize vatan ve millet sevgisini aşılamaktır” dedi.

Kimsenin evlat acısını çekmemesini isteyen Şehit Annesi Fatma Sarıaslan, "Evladımı bu vatan için şehit verdim. Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. İnşallah tez zamanda bu terör belasından kurtuluruz" ifadelerini kullandı.

Oğlunu vatana şehit verdiğini kendisinin de şehit olaya hazır olduğunu vurgulayan şehit babası İmam Sarıaslan, “Asker ve polislerimizin Allah yardımcısı olsun. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eksikliğini vermesin, ona güç, kuvvet versin. Polisimiz, askerimiz hepsi benim evladım, benim Enes’imdir. Benim oğlum Afrin’de şehit oldu, gerekirse bende gider vatan için bayrak için gider şehit olurum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Babası İmam Sarıaslan ile Annesi Fatma Sarıaslan’a, Kuran-ı Kerim ile Türk Bayrağı hediye edildi.