Öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı

Elazığ'da bir okulda yapılan deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Koç İlköğretim okulunda Afet Planı Uygulaması kapsamında deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği Elazığ’da 6.4 şiddetindeki deprem neticesinde okulun bazı bölümlerinde çöküntü meydana geldi. Okul, öğrenciler tarafından boşaltılırken olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD ve UMKE ekipleri okulda yaralı olarak bulunan 2, itfaiye ekipleri de yangına bağlı zehirlenmeden içeride kalan 1 yaralıyı merdiven kullanarak kurtardı.

UMKE, AFAD ve 112 ekipleri ile birlikte sağlık müdürlüğü olarak Koç İlköğretim Okulunda yangın ve deprem tatbikatına katıldıkları ifade eden İl Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Işık Aztekin, deprem haftası nedeniyle tatbikatı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Deprem haftası nedeniyle müdürlük olarak bir deprem ve afet eğitimi yaptıklarını dile getiren İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı “Çocuklara afet sırasında ne yapmaları gerektiğini ve nasıl yapmalarını öğreterek nasıl hayatta kalmalarını sağlayacak bir eğitim gerçekleştirdik" dedi.

Elazığ Belediyesi İtfaiye Çavuşu Atilla Aytekin ise, “1-7 Mart’ta başlattığımız tatbikatlarda çocuklara yangın güvenlik önlemleri nasıl yapılır onları öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Elazığ’ın deprem bölgesinde olduğunu ve depreme nasıl yakalanacaklarını bilemediklerini belirten Okul Müdürü Ferdi Polat, daha önce sınıflarda öğrencilere pratik olarak anlattıkları bilgileri bu hafta teorik olarak göstermek istediklerini söyledi.