Öğrencilerinin çağrısına Elazığ protokolü sessiz kalmadı

Fırat Üniversitesi öğrencileri koronavirüs salgını nedeni ile final sınavlarının uzaktan online yapılması için Twitter üzerinden 'FinaliUzaktanYapFÜ' hashtagı başlattı.

Öğrencilerinin çağrısına Elazığ protokolü sessiz kalmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başlatılan hashtag kısa sürede Türkiye gündeminde üçüncü sıraya yükselirken öğrencilere Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’dan destek geldi. 

Vali Kaldırım, Twitter üzerinden  yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüz ve bütün kesimlerle birlikte deprem ve salgınla mücadelede çok başarılı bir sınav verdik. Bundan sonrada şehrimiz için ortak akılla sağlıklı çözümler üretmeye devam edeceğiz. #finaliuzaktanyapfü diyenlerin endişesi olmasın...”

Başkan Şerifoğulları ise”Sn Rektörüm; hemşehrilerimize, genç kardeşlerimize ve bizlere olan sevginizden emin olduğum için, gençlerimizin sesi olmaya çalıştım. Sizlerde sesimize kulak verdiniz ve gençlerimizin yanında olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Bizler de sizi çok seviyoruz, iyi ki varsınız”ifadelerini kullandı.

Duruma sessiz kalamayan Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ şu ifadelere yer verdi:

“Şahin başkanım hiç endişe etmeyin, gençlerimiz emin ellerde. Kurullarımız konuyla ilgili uzun zamandan itibaren çalışıyorlar, ne gerekiyorsa yapılacaktır. Seviliyorsun başkanım, sağlıklı huzurlu ramazanlar dileğiyle.”