Okul müdürünün makamında öldürülmesi kınandı

Bingöl ve Elazığ'da, İzmir'in Ödemiş ilçesinde, okul müdürünün makamında silahlı saldırıyla öldürülmesi kınandı.

Okul müdürünün makamında öldürülmesi kınandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesinden yapılan açıklamada, eğitimcileri hedef alan şiddet olaylarına işaret edildi.

İzmir’in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetbesinden büyük üzüntü duyulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise, saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Öğretmenimize acil şifalar diliyoruz."

Elazığ'da Eğitim-Bir-Sen Baskil Şubesi üyeleri de İzmir’in Ödemiş ilçesinde yaşanan öğretmene yönelik silahlı şiddet olayını protesto etti.

Baskil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bahçesinde toplanan eğitimciler, öğretmenlere yapılan şiddet saldırılarını kınadı.

Sindika Temsilcisi Mehmet Yeni, öğretmene şiddet konusunda tüm eğitim çalışanlarının tek vücut olduğunu kamuoyuna ilan ettiklerini ifade ederek, "Sebebi ne olursa olsun iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir." dedi.