'Okulumuzun yerinde yapılmasını istiyoruz'

Elazığ Ortaokulunun Zafran Mahallesi'ne taşınma kararı, öğrenci velileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Okulumuzun yerinde yapılmasını istiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da ocak ayında meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem, Elazığ Ortaokuluna da zarar vermişti. Okul binasının aldığı hasar nedeniyle binanın yıkımı, ilgili ekipler tarafından gerçekleştirilmişti.

Elazığ Ortaokulunun yeni binası için çalışmalar başlamış, temel kazılmıştı. Ancak okulun yeniden yapılacağı konum değişince çalışmalar yarım kaldı. Mahalle sakinleri, öğrenciler ve veliler bu karara tepki gösterdi.

Eski Elazığ Ortaokulu bahçesinde bir araya gelerek bu duruma karşı olduklarını duyurmak isteyen öğrenciler, veliler ve okul aile birliği başkanlarının tek istedikleri Elazığ Ortaokulunun aynı yerinde inşa edilmesi.

Tepkili vatandaşlar okulun aynı yerde yapılmamasına neden olarak, Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesine kurulmak istenen Diş Hastanesini gösteriyor.

Üniversite Mahallesi Muhtarı Fuat Çelik açıklamasında, “Elazığ Ortaokulu, birçok öğrenciye yürüme mesafesinde bir okul, okulun uzak alana taşınması fikrine karşıyız; kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Okulun yerine hastane yapılmasına karşı değiliz; ama hastane yapılacak başka alanlar da var.”  diyerek düşüncelerini paylaştı.

Elazığ Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Fevzi Saltan ise Elazığ Ortaokulunun yıkım aşamasına yönelik alınan kararlardan ve aşamalardan bahsederek, “ İnşaat hazırlıkları için temel kazmaya başlamıştık ki yerin Fırat Üniversitesine verildiğini söylediler. Okul yerine diş hastanesinin yapılacağı bilgisini aldık. Bizler hastaneye karşı değiliz ama Elazığ Ortaokulu 4-5 mahalleden öğrenci alan bir okul çevremizde başka okul yok. Bu durumu bizler ifade ettik, ama cevap bulamadık.”  diyerek düşüncelerini paylaştı.

Atatürk Anadolu Lisesi Aile Birliği Başkanı Abdurrahim Akbaba konuya yönelik, “Atatürk Anadolu Lisesi ve Elazığ Ortaokulu arazilerine Fırat Üniversitesi göz dikmiş, okulu kaldırıp hastane yapacağım diyorlar. Diş hastanesi yapmak istiyorlarsa atıl durumlardaki hastaneyi değerlendirsinler.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Eski Elazığ Ortaokulu bahçesinde bir araya gelen velilerden Zuhal Kaygusuz, “Üç oğlum var, eşim temizlik işçisi ve hasta. Evimiz okula çok yakın iki çocuğum da bu okulun öğrencisi olacaktı servis parası verip de okula çocuklarımı nasıl göndereyim? Yanlış anlamayın biz şehir için yapılan çalışmayı baltalamıyoruz, biz de isteriz ekonomik kalkınma olsun.”  şeklinde konuştu.

Veli Nida Uçar da okulun taşınma kararı için, “Okulu elinden alınan halk ne durumda? Üç tane öğrencisi olan veli dağın bir başına nasıl okula gönderecek? Üç öğrenciye servis tutma imkânı olmayan vatandaş ne yapacak?” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

Mağdur olduklarını belirterek Elazığ Ortaokulunun, Zafran Mahallesi'ne taşınma kararını tepkiyle karşılayan bir başka vatandaş ise  “Niye sahip çıkılmıyor? Neden görmezden geliniyor? Biz bizim olanı istiyoruz."  dedi.