Oltu 'Toz Ahmet Abi'sini kaybetti

Oltu'nun tanınmış simalarından Ahmet Akgün(67), nam-ı diğer 'Toz Ahmet'in vefatı ilçeyi yasa boğdu.

Oltu 'Toz Ahmet Abi'sini kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oltu’nun tanınmış simalarından Ahmet Akgün(67), nam-ı diğer ‘Toz Ahmet’in vefatı ilçeyi yasa boğdu.

Önceki gün Oltu’da yaşayan kayınvalidesinin vefatı nedeniyle İstanbul’dan Oltu’ya gelen Ahmet Akgün, kayınvalidesinin evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kayınvalidesi Sıddıka Sürbahan’ın vefatı sonrası büyük üzüntü yaşayan Akgün ve Sürbahan ailesi Ahmet Akgün’ün de ani vefatıyla yasa boğuldu. Kayınvalidesi Sıddıka Sürbahan’ın vefatı nedeniyle İstanbul’dan Oltu’ya gelen Ahmet Akgün, önceki gün akşam saatlerinde cenaze evinde rahatsızlandı. Rahatsızlığı sonrası Oltu Devlet Hastanesine kaldırılan Akgün, yapılan tüm müdahalelere rağmen geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Oltuluların renkli kişiliği ve samimi tavırlarıyla yakından tanıdığı ve sevdiği Ahmet Akgün, 70’li yıllarda hızlı araç kullandığı ve stepse yollarda tozu dumana kattığı için ‘Toz Ahmet’ lakabıyla tanınıyordu.

Öğlen namazına müteakip Aslanpaşa Camiinde kılınan cenaze namazına kalabalık bir cemaat katılırken ailesi ve dostları Ahmet Akgün’ü son yolculuğuna dualarla uğurladı. Akgün’ün cenazesi Oltu Cankurtaran Mezarlığında toprağa verildi.