Oltu'nun tarihi yerlerini gezdiler

Oltulu Turizmci Halim Zaimoğlu kültür gezisi kapsamında Bursa'dan 45 kişilik hac kafilesini Oltu'ya getirdi. Oltu'nun tarihi yerlerini ziyaret eden yerli turistler Oltu Kalesine hayran kaldı.

Oltu'nun tarihi yerlerini gezdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oltulu Turizmci Halim Zaimoğlu kültür gezisi kapsamında Bursa’dan 45 kişilik hac kafilesini Oltu’ya getirdi. Oltu’nun tarihi yerlerini ziyaret eden yerli turistler Oltu Kalesine hayran kaldı.

Bursa’dan 45 kişilik kafile, tarihi Aslanpaşa Camiinde namazlarını kıldıktan sonra Oltu Taşı El Sanatları Çarşısı’nı gezerek yakınlarına Oltu Taşı takı ve tespih aldılar.

Hudeybiye Zaimoğlu Turizm Şirketi sahibi Halim Zaimoğlu, “45 kişilik hac kafilemizin Karadeniz Tur programı vardı. Bir Oltulu olarak Bursalı kardeşlerimize ilçemizi tanıtmak amacıyla Erzurum’dan direkt Karadeniz’e geçmek yerine Oltu’ya uğrayıp tarihi ve kültürel yerlerini dolaşmayı düşündük. Kafilemiz son derece mutlu oldu. Yakınlarına Oltu Taşı’ndan hediyelik eşyalar, takılar aldılar. Farklı ve güzel bir gezi programı oldu. Bu arada ilk kez Oltu Cağ Kebabını tadan kafiledeki arkadaşlarımız çok beğendiler.” diye konuştu.

Bu arada Oltu gezisi boyunca kafileye eşlik eden Osman Aras, tarihi Oltu Kalesi ve Aslanpaşa Camii hakkında kafiledekilere bilgiler verdi. Oltu’da yaklaşık 4 saatlik bir zaman geçiren kafile ilçeden memnun bir şekilde Karadeniz’e doğru yol aldılar.