'Onlar da okusun' diye köy köy gezerek, kitap dağıtıyorlar

Goncalar Solmasın Derneği ve bir kırtasiyenin işbirliğiyle fuar alanında hayırseverler tarafından bağışlanan 6 bin kitap Elazığ'daki köy okullarına dağıtılıyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Onlar da okusun' diye köy köy gezerek, kitap dağıtıyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Onlar da Okusun Projesi" kapsamında kent merkezinde kurulan bir kitap fuarında oluşturulan kitap havuzunda toplanan kitapların 4 bin 500 çocuğa ulaştırılması için gönüllüler köyleri ziyaret ediyor.

Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla uygulanan proje ile kırsalda kırsaldaki çocukların kitapla buluşturulması hedefleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteği ile 10 ilçeye bağlı köylere giden hayırseverler tarafından sergilenen kitapları inceleyen çocuklar beğendiklerini alma fırsatı buluyor.

Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, 13 yıldır kurduğu dernek bünyesinde çocuklara ulaşarak onların gönüllerine dokunmak için çalışmalar yaptığını söyledi.

Daha önceki projelerle şimdiye kadar 23 bin çocuğa ulaştığını dile getiren Ormanoğlu, düzenlenen bir kitap fuarında 15 gün boyunca oluşturdukları kitap havuzunda hayırseverlerin bağışladığı kitapları asıl sahipleri olan çocuklara ulaştırmak için yola çıktıklarını aktardı.

Ormanoğlu, bütün kitap fuarlarında bu tür çalışmaların yapılabileceğine işaret ederek, projenin herkese örnek olmasını diledi.

"Elazığ'ın tüm ilçelerindeki köylere kitap dağıtımı yapacağız. Kitap okuma alışkanlığı kazanılırsa güzel bir gelecek olacağını düşünüyorum. Bu çocuklarımız okuyacak, doktor, avukat, mühendis olacaklar." diyen Ormanoğlu, projeye katkı sunan herkese teşekkür etti.

Batı Kitap Kırtasiye Genel Müdürü Mustafa Batı, Elazığ'da herkes okusun diye bir kitap fuarı düzenlediklerini, sergilenen kitapları en uygun fiyatlarla satışa sunduklarını söyledi.

Düzenlenen fuarda kırsalda yaşayan çocuklar da okusun diye yardım kampanyası başlattıklarını belirten Batı, "Fuar alanı içerisinde büyük bir havuz oluşturduk. İnsanlar kendi çocuklarına kitap alırken havuza da kitap atmak suretiyle bağışta bulundular. Şu an köylerimizi gezerek bu kitapları dağıtıyoruz." dedi.

"BEĞENDİĞİMİZ KİTAPLARI ALDIK"

Köyde yaşayan çocuklardan Nisanur Zorlu, kitap alma imkanlarının kısıtlı olduğunu, kendileri için getirilen kitapları görünce çok mutlu olduklarını söyledi.

Zorlu, "Buraya kadar gelerek, bizlere kitap getirdiler. Getirdikleri kitaplardan alış veriş yapar gibi kitap seçtik. Çok mutlu olduk." diye konuştu.

Yunus Emre Aydın da, şehirdeki çocuklar kadar kitap alma olanaklarının bulunmadığını belirterek, hediye kitap almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.