OSB'deki istihdam hedefi: 12 bin kişi

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk'ü ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Başkan Alan ve Öztürk yaptıkları değerlendirmelerde Elazığ'ın Teşvik Yasasında elde ettiği kazanımla OSB'deki istihdamın 12 bin kişiye çıkacağını ifade ettiler.

OSB'deki istihdam hedefi: 12 bin kişi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ VE OSB İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi F.Ahmet Yılmaz ile birlikte OSB Başkanı Suat Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Alan burada yaptığı değerlendirmede, “Odamızın eski başkanlarından ve uzun bir dönemde  beri OSB Başkanı olarak bu şehre ve iş dünyasına hizmet veren Sayın Başkanımız Suat Öztürk bu şehrin yetiştirmiş olduğu çok değerli bir kanaat önderidir. Elazığ OSB’de yönetim kurlu üyeleriyle tek listede gidilen seçimlerle yeniden güven tazeleyerek 4 yıllığına yeniden seçilmiştir. Allah (c.c.) nasip eder Nisan ayında Odamız seçimlerinin yapılması ve bizim kazanmamız halinde biz Sayın Başkanın tecrübe ve birikimlerinden yararlanmaya devam edeceğiz. Sayın Öztürk’ün yeniden OSB Başkanı seçilmiş olması bu dönemde ilimiz ve yeni yatırımlar açısından çok önemlidir. Çünkü kendisi uzun yıllardan beri iş dünyasının içinde yer almış, gerek Elazığ TSO Başkanlığı ve gerekse OSB Başkanlığı ile çok geniş bir çevre ve lobiye sahiptir. İlimizin Teşvik Yasası ile elde ettiği kazanım bu süreçte çok önemlidir. Elazığ 2018 ve sonraki dönemde gerek Teşvik Yasasının sağlamış olduğu avantajlar gerekse Cazibe Merkezleri ile elde edilen kazanımlarla çok önemli yatırımlar alacaktır. Biz Oda olarak OSB ile bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek ilimize yeni yatırımlar ve istihdam noktasında yoğun gayret göstereceğimizi ifade ediyor, bir kez daha sizleri ve kutluyor, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

MAKAMLAR BAYRAK YARIŞIDIR

Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk’te Alan ve Yılmaz’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Sayın Başkanım öncelikle nazik ziyaretiniz ve güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum. Elbette bu makamlar gelip geçidir. Seçimler ise bir bayrak yarışı ve hizmet yarışıdır. Elazığ TSO’da uzun bir süre görev yaptık. Şimdi OSB’De bu hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Biz her iki kurumda bayrağı bir noktaya kadar taşıdık. Bizden sonra da önemli olan bu bayrağın daha ileriye götürülmesidir. OSB’nin bugün itibarı ile mevcut istihdamı 4 bin ile 4.500 arasıdır. Teşvik Yasası ile birlikte bu sayının 10 bin ile 12 bin arasına yükselmesini bekliyoruz. OSB’deki yatırımların Teşviklerde 6. Bölge desteklerinden istifade edecek olması çok önemli bir kazanım olmuştur. Ben bu süreçte başta sizler olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Odamız seçimlerinin de Nisan ayında tamamlanması ile birlikte inşallah çok güzel çalışmaları birlikte yapacak ve iş dünyamıza ve ilimize hizmet vermeye birlikte devam edeceğiz. Bu düşüncelerle teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.