(Özel Haber) Kayapınar Bedensel Engelliler Kulübü 1. Lig yolunda

Diyarbakır'da 2017 yılında kurulan Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Futsal Takımı ilk yılında hiç gol yemeden 2. Lig'e yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Bu sene düzenlenen müsabakalarda ilk yarıyı ikinci sırada tamamlayan kulüp, ikinci yarıda da ilk ikide kalmayı başarırsa 1. Lig'e yükselecek.

(Özel Haber) Kayapınar Bedensel Engelliler Kulübü 1. Lig yolunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’da 2017 yılında kurulan Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Futsal Takımı ilk yılında hiç gol yemeden 2. Lig’e yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Bu sene düzenlenen müsabakalarda ilk yarıyı ikinci sırada tamamlayan kulüp, ikinci yarıda da ilk ikide kalmayı başarırsa 1. Lig’e yükselecek.

Diyarbakır’da 2017 yılında faaliyet göstermeye başlayan Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Futsal Takımı geçen yıl düzenlenen müsabakalarda hiç gol yemeden şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldi. Kulüp, Afyonkarahisar’da Türkiye Görme Engelliler Federasyonu faaliyet programında yer alan Futsal 2. Lig 1. Devre müsabakalarını tek yenilgi alarak ikinci sırada tamamladı. Kulüp Başkanı Mehmet Emin Erdoğan, ilk iki takımın 1. Lig’e yükseleceği müsabakalarda, ikinci yarı aynı performansı göstermeleri halinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek, “Futsal takımımız 2017 yılında hiç gol yemeden Türkiye Şampiyonu olarak 2. Lig’e çıktı. Bu sene de Afyonkarahisar’da düzenlenen 2. Lig müsabakalarına katılım sağladık. Bu turnuva iki ayaklı bir turnuva. Birinci ayağını ikinci olarak tamamladık ve şu anda ikinci ayak çalışmaları devam ediyor. Puan olarak ikinci sıradayız. Takımımız çok iyi durumda. Daha da iyi olacak. Kayapınar Belediye Başkanı Dr. Ozan Balcı’ya teşekkür ediyorum. Çünkü onun desteğiyle maçlara gittik. Daha önceleri gidemiyorduk. Birçok takım örneği gösterebilirim ki yıllardır üst lige çıkamıyor. Biz Allah’a çok şükür kenetlendik. Belediye Başkanımızdan da destek bulunca birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadeleyi verdik. Bu Türkiye’de bir ilktir. Hiç ara vermeden üst üste lig atlamayı Türkiye’de gerçekleştireceğiz” dedi.

“Sadece 1 yenilgi aldık”

Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Futsal Takımını gönüllü olarak çalıştıran beden eğitimi öğretmeni Yusuf Tekdemir, müsabakalarda sadece 1 yenilgi aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Takımımız şu an Görme Engelliler Spor Federasyonu 2. Ligi’nde. Toplam 7 müsabaka yaptık. 7 müsabakanın 5’ini aldık. 1’inde berabere kaldık 1’inde ise yenildik. Puan olarak ligin ikinci sırasındayız. İkinci yarı 3 ay sonra başlayacak. İlk iki takım direkt 1. Lig’e çıkıyor. Geçen yıl yükselme grubunda şampiyon olup 2. Lig’e çıktık. Bu sene de İnşallah 1. Lig’e çıkıp üst üste 2 yıl şampiyon olacağız.”