'Özel Harekat Bölge Müdürlüğü Elazığ'da olmalıydı'

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, Malatya'da kurulacak olan Özel Harekat Bölge Müdürlüğü'nün Elazığ'a kurulmasını istediklerini açıkladı.

'Özel Harekat Bölge Müdürlüğü Elazığ'da olmalıydı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’da, Özel Hareket Bölge Müdürlüğü kurulması kararı alındı. Bu kararın ardından Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal açıklama yaparak bölge müdürlüğünün Elazığ’da kurulması gerektiğini ifade etti.

 KAMUOYUNDA TARTIŞILAN BİR KONUDUR​​​​​​

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, “Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığının kurmayı planladığı bölge müdürlükleri kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğünün Malatya’da kurulmasına karar verildiği ve bu doğrultuda çalışmalara başlandığı haberi gündeme gelmiştir. Kurulum faaliyetlerine başlanılan ve tamamlanması halinde tüm bölgeye hitap edecek olan bu kurumda, yaklaşık 3-4 Bin personelin görev alacağı açıklanmıştır. Bir il için çok büyük bir yatırım anlamına gelen ve şehrin kalkınmasında yadsınamaz faydalar sağlayacağı açık olan böylesine bir kurumun neden şehrimize getirilemediği ise Elazığ kamuoyunda anlaşılamamıştır. Zira öncelikle Emniyet Genel Müdürümüzün Elazığlı olması akıllara gelen ilk argümandır. Bu hususun avantaja dönüştürülerek söz konusu yatırımın Elazığ’a kazandırılması noktasında mevcut yöneticilerimizin neden aktif rol almadığı da kamuoyunda tartışılan bir konudur” ifadelerini kullandı.

 BU YATIRIMIN ELAZIĞ’A KAZANDIRILMASI BEKLENİRDİ

İl Başkanı Kangal, “Gerçek olan şudur ki; Elazığ için büyük bir fırsat kaçırılmıştır. Bu sayede, görev alacak personel ve aileleri ile birlikte kalabalık bir nüfus ekonomik anlamda şehre büyük bir girdi sağlayacak, buna ilaveten idari ve sair personel bakımından da istihdam arttırılabilecekti. Deprem, pandemi, işsizlik ve daha birçok sorunu bünyesinde barındıran şehrimizin ticari, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, yetkililerin zamanında girişimde bulunup, bu yatırımın Elazığ’a kazandırması beklenirdi. Böylelikle, son yıllarda sosyo ekonomik yönden çöküşe geçen ilimize can suyu olabilecek bu denli büyük bir yatırım, hemşehrilerimize de büyük bir moral olabilecekti” şeklinde konuştu.