Pasinler'e 5 yıldızlı turistik termal otel

Pasinler Belediyesi tarafından yaptırılan ve ihalesi tamamlanan 5 yıldızlı turistik termal otelin yerinin hafriyatı alınmaya başlandı. 25 milyon liraya mal olacak tesiste 50 oda, 100 yatak, 40 kabin, 3 ayrı havuz, tenis kortları, futbol sahaları ve kamp merkezi bulunacak. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Bu tesisle kaplıca turizmiyle kayak turizmini birleştireceğiz. Bu projenin Türkiye'de benzeri yok dedi.

Pasinler'e 5 yıldızlı turistik termal otel
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pasinler Belediyesi tarafından yaptırılan ve ihalesi tamamlanan 5 yıldızlı turistik termal otelin yerinin hafriyatı alınmaya başlandı. 25 milyon liraya mal olacak tesiste 50 oda, 100 yatak, 40 kabin, 3 ayrı havuz, tenis kortları, futbol sahaları ve kamp merkezi bulunacak. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Bu tesisle kaplıca turizmiyle kayak turizmini birleştireceğiz. Bu projenin Türkiye’de benzeri yok” dedi.

Türkiye’nin önemli mimarlarıyla çalışarak, Avrupa’da bulunan termal tesislerden alıntılar yaparak çok önemli bir proje hazırladıklarını söyleyen Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, çermik yolu üzerinde yapılacak otelin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını söyledi. 40 dönüm alan üzerinde kurulması projelendirilen 5 yıldızlı termal otel ve tesisin 2 yılda tamamlanacağını kaydeden Başkan Sertoğlu, şunları söyledi:

“25 milyon liraya mal olacak tesiste 50 oda, 100 yatak, 40 kabin, 3 ayrı havuz, tenis kortları, futbol sahaları ve kamp merkezi bulunacak. En küçük havuz mevcut kaplıcanın 3 katı olacak. Bu otel ve tesis tamamlandığında yalnız Erzurum, doğu, Türkiye değil, Ortadoğu ve balkanlardan turist ve spor kulüpleri gelecek. Kış turizmi ile kaplıca turizmini birleştireceğiz. Palandöken’e gelen kayak severler, mutlaka bu tesiste hem konaklayacak hem de her türlü aktivitesinden yararlanacaklar. Futbol sahaları sayesinden profesyonel spor kulüpleri kamp yapmak için gelecekler. Bu otel ve tesisin Türkiye’de benzeri yok. İlçemiz de istihdama da katkı sağlayacak.”