Polat ve Gürkan pazarcıların sorunlarını dinledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılarak pazarcı esnafının sorunlarını dinledi.

Polat ve Gürkan pazarcıların sorunlarını dinledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılarak pazarcı esnafının sorunlarını dinledi.

Toplantıda konuşan Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre katılımcılara teşekkür ederek, pazarcıların sorunlarının çözümü noktasında ilçe başkanlarından destek istedi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, "Samimilik, sevginin ve muhabbetin taçlandığı yer pazarcıların olduğu yerdir. Hepinizden Allah razı olsun. Hepinizi tebrik ediyorum. Pazarcıların işleri zordur. Biz bu noktada zabıta memurlarımıza kar demeden, kış demeden gece demeden, gündüz demeden, soğuk demeden, sıcak demeden çocuklarının rızkını temin etmek için sabahın erken saatlerinden gecenin geç vaktine kadar gelip çocuklarının nafakasını kazanan pazarcı kardeşlerimize her zaman yardımcı olunsun demişimdir. Ve yardımcı olmak zorunda olduğumuzu da ben kendim olarak ifade ediyorum. Neticede sizlerin hepiniz birer kamu görevi yapıyorsunuz. Vatandaşa daha ucuz sebze, daha ucuz alışveriş konusunda yardımcı oluyorsunuz. Daha düşük ekonomik seviyedeki insanlara yardımcı olmak üzere gayret ediyorsunuz. Pazardaki davranışlarınızı da yakından takip ediyoruz. Hakikaten kibarlık, naiflik, hasbilik noktasında elinizden geleni yaptığınızı biliyorum, yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, "Pazarcılık gerçekten eve helal lokma götürmenin bir yoludur. Çünkü soğuk, sıcak, yağmur demeden pazarlarda tezgahlarınızı açıyorsunuz. Gerçekten çok zor şartlarda ekmek paranızı kazanıyorsunuz. Bir yandan da bir kamu hizmeti görüyorsunuz. Mahalle mahalle gezerek sokak sokak dolaşarak bizim insanımıza taze meyveye, sebzeye kıyafete kadar ürünlerinizi halkımıza kendi sokağında iletiyorsunuz. Rabbim size hayırlı ve güzel işler nasip etsin. Bizler de il ve ilçe belediyeler olarak sizlerin hizmetinde olacağız ve bundan sonra bu hizmete devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 500 kişiye yemek ikram edildi. Yemek ikramının ardından ise Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Emre birlikte pazarcı esnafın sorunlarını dile getirdi.

Öğretmenevinde düzenlenen programa Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Nurhan Demir, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Adıyaman Sebzeciler Odası Başkanı Mehmet Baki, Malatya Hal Komisyoncuları Başkanı Celal Akbay, pazarcı esnafı ve eşleri katıldı.