Pulmoner Rehabilitasyon eğitimi verildi

Adıyaman'ın Besni ilçe Devlet Hastanesi personeline 9-12 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri kapsamında eğitim verildi.

Pulmoner Rehabilitasyon eğitimi verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Besni ilçe Devlet Hastanesi personeline 9-12 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri kapsamında eğitim verildi.

Hastane Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim seminerine Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli, Hastane Müdürü Mikail Turan, Müdür Yardımcısı Murat Özoğul ve tüm hastane personeli katıldı.

Eğitimi veren Besni Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Ramazan Ünder, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kronik solunum sistemi hastalıklarının hem ölüm hem de hastalık yükü açısından ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Uzm. Dr. Ünder, "Kronik solunum sistemi hastalıklarının, dünyada ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde toplumun yaşlı yapısındaki değişim ve sigara içme oranlarındaki artışa bağlı olarak önümüzdeki yıllarda daha da artması beklenmektedir. Günümüzde uluslararası bilimsel kuruluşlar tarafından pulmoner rehabilitasyon, kronik solunum hastalığı bulguları bulunan, semptomatik ve sıklıkla günlük yaşam aktiviteleri azalmış olgularda kanıta dayalı multidisipliner, çok boyutlu tedavi yaklaşımı olarak tanımlanmaktadır. Pulmoner rehabilitasyona aday bireyin detaylı değerlendirilmesi, uygun yaklaşımın belirlenmesinde ve hastaya özel programın hazırlanmasında önemlidir. Bu programlar 6-12 hafta süre ile haftada en az 3 gün, her bir seans ortalama 3-4 saat sürecek şekilde planlanarak, yatarak veya ayaktan olmak üzere hastanede ve ev temelli olarak uygulanabilir. Elde edilen kazanımların devam etmesi için mutlaka idame programlar oluşturulmalıdır” ifadelelerini kullandı.