Rektör Göktaş'ın Dünya Gazeteciler Günü mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Göktaş'ın Dünya Gazeteciler Günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi; 'Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Gazeteciler; haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir.

Ülkemizin her köşesinde kamuoyu yararına özverili çabaları ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan basın çalışanlarımız, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma görevini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirerek, düşünce özgürlüğü ile hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuşlardır.
İlimizde oldukça köklü bir geçmişe sahip olan basın kuruluşlarımız, başta şehrimizin tanıtımı olmak üzere birçok alanda ilimize ciddi değer katmakta ve vatandaşlarımızın sesi olmaktadırlar.  

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımız ile devlet arasında köprü görevi gören ve bu uğurda gecesini gündüzüne katarak görev yapan ilimizdeki tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık ve huzur temenni ederim.'