Sabuncu, kazı çalışmalarını inceledi

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ve İl Özel İdaresi yöneticileri Harput Kalesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Sabuncu, kazı çalışmalarını inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliğinin öncülüğünde, çok sayıda kurumun katkıları, İl Özel İdaresinin kaynak desteği ile Harput’ta yürütülen kale kazılarında önemli aşamalar sağlandı. Harput’un UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesinde yer alması için büyük önem ifade eden çalışmalarda kalenin önemli bir bölümünde kazılar tamamlanarak restorasyon aşamasına gelindi.

Gelinen aşamayı yerinde incelemek amacıyla Harput Kalesine bir ziyaret gerçekleştiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ve İl Özel İdaresi yöneticileri Harput Kalesinde yapılan çalışmalar hakkında Kale Kazısı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç’tan bilgiler aldılar.

Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Kale Kazısı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, “Kalede kazılar çok sayıda kurumun ve özellikle İl Özel İdaresinin katkılarıyla 2014 yılından bu yana devam etmektedir. Yapılan çalışmalarımız artık restorasyon aşamasındadır. Bu konuda da planlama çalışmalarımız İl Özel İdaresinin desteği ile yapılarak Koruma Kurulunun onayına gönderildi. Gerçekleştirilen kazılar ile Harput’un dört bin yıllık yaşanılmışlığı gün yüzüne çıkarıldı” dedi.

Kale kazıları ve İl Özel İdaresinin katkısı hakkında bir değerlendirmede bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ise şunları söyledi, “Harput Kalesinde İl Özel İdaremizin de katkı sağladığı kazılar ile yaşayan bir Harput’un oluşması adına önemli çalışmalar yapıldı. İl Özel İdaresi olarak devam eden çalışmalara 2014 yılından bu yana 1.800 Bin TL civarında bir katkı sağlamış durumdayız. Ayrıca kale kazılarında görev alan ve kalenin güvenliğini sağlayan çalışanlar da yine idaremizin elemanlarıdır. İl Özel İdaresi olarak kale kazılarına desteğimiz devam edecektir. Yapılan kazıların Harput’un turizm açısından canlanmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.