Sağlıkçılara özel sergiye büyük ilgi

Avrupa'da bilinen Elazığlı hemşehrimiz Ressam Serkan Bayer'in sağlık çalışanlarına adadığı 'Karantina/Yeni Medeniyet' sergisi, geçen hafta Marmara Üniversitesi Pendik Araştırma Hastanesi'nde açıldı.

Sağlıkçılara özel sergiye büyük ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sanatçı Serkan Bayer’in karantina günlerinde hazırladığı ‘Karantina/Yeni Medeniyet’ adlı sergisi, geçen hafta Marmara Üniversitesi Pendik ve Araştırma Hastanesi’nin Konferans Salonu’ndaki fuaye alanında açıldı.

17 Temmuz’a kadar devam edecek sergiyi yalnızca sağlık çalışanları ziyaret edebiliyor. Serkan Bayer bu durumu, ‘Sergimi sadece sağlık çalışanları için açtım. Ancak pandemi bittikten sonra sanatseverler de bu sergiyi görebilecekler’ diyerek açıklıyor.

SERGİLEDİĞİ ESERLERDEN 6 TANESİNİ KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTI

Sergiye gelen sağlık çalışanları, Bayer’in ‘Rab ve Ruh’ ile ‘Evren Yarıkları’nın da yer aldığı 12 eserini görebiliyor. Bayer, sergilediği eserlerden 6’sını karantina günlerinde yaptı.

Ressam Serkan Bayer, serginin oluşum sürecini şöyle anlattı: ‘Karantinaya girdiğimizde bir pandemi serisi yapmaya karar verdim. Pandemi serisinde eskiden yapmış olduğum iki anıt eseri de bu süreçte güncelleyerek üzerlerinde birkaç değişiklikle yeniledim. Bunun sonucunda bir karantina serisi oluştu. Sergideki eserlerimle izleyiciye karantina dönemindeki duygularımı, düşüncelerimi ve izlenimlerimi aktardım. Bu sergi yurt dışına gidecekti. Ancak ben sağlık çalışanları için bunu iptal ettim ve sergimi İstanbul’da tüm sağlık çalışanlarına adadım.’ Dedi.

DEVAMI GELECEK

Bayer eserlerin devamı olduğunu da, ‘Bu sergide yer alan eserlerin devamı var. Ben sadece bir bölümünü hastanede sergiledim. Salgından dolayı iptal ettiğim bir sergim vardı. O sergiyi pandemi serisiyle birleştirerek yapmayı planlıyorum ‘ sözleriyle duyurdu.