Sağlıklı Hayat Merkezi hizmete girdi

Elazığ'da hastalıkların önüne geçmek ve bilinçlendirmek için kurulan Sağlıklı Hayat Merkezi hizmete girdi.

Sağlıklı Hayat Merkezi hizmete girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıklı hayatı teşvik etmek ve koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendirmek amacıyla Sağlıklı Hayat Merkezi kuruldu. Danışmanlık hizmeti vererek hastalıkların önüne geçilmesi planlanan merkezde, psikolojik danışmanlıktan sosyal hizmet danışmanlığına, sigara bırakma polikliniğinden okul sağlığı birimine toplam 12 birimin yer aldığı belirtildi. Merkez, gerçekleştirilen açılış töreni ile hizmete girdi.

Sağlık Bakanlığının hastalıkların tedavisine çok önem verdiğini belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “Bakanlığımız aynı zamanda vatandaşların hastalanmadan önce sağlığı korumasına önem vermektedir. Bireylerin sağlığının korunması, sağlıklı bir toplum oluşması konusunda bir çok çalışmalar mevcuttur. Açılışını yaptığımız Sağlıklı Hayat Merkezi’de bunlardan birine örnektir. Buranın amacı insanların hastalanmasının önüne geçmek, onları bilgilendirmek, sağlıklı hayatı teşvik etmektir” dedi.

Elazığ’da sağlık hizmetlerinde yeni bir aşamaya daha geçildiğini aktaran Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, “Şehir hastanesiyle beraber ilimizde sağlık hizmetleri çok üst bir noktaya gelecek. Ancak koruyucu sağlık merkezi de hastalanmadan, doktora gitmeden iyileşmemizin ve hasta olmamızın önüne geçecek. Bu şekilde şehrimizin ve geleceğimizin korunması adına önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Açılışa, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Milletvekili Metin Bulut, milletvekili adayları ve sağlık çalışanları katıldı. Protokol üyelerinin kurdele kesimi ile merkez hizmete girdi.