Sahte kolonya kör edebilir

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kolonya satışlarında artış yaşanmaya başladı. 40 yıldır kolonya üreticiliği yapan Reşat Ateş kalitesiz ve sahte kolonyaların kör edebileceği uyarısında bulundu.

Sahte kolonya kör edebilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kolonya satışlarında artış yaşanmaya başladı. 40 yıldır kolonya üreticiliği yapan Reşat Ateş kalitesiz ve sahte kolonyaların kör edebileceği uyarısında bulundu.

Bayramların vazgeçilmezi olan kolonya, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte raflarda yerini aldı. Vatandaşlar bayramda misafirlerine en güzel kokuyu ikram edebilmek için kolonya üreticilerinin yolunu tuttu. Sivas’ta 40 yıldır kolonya üreticiliği yapan Reşat Ateş sahte ve kalitesiz kolonyalara dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Sahte kolonyanın gözle teması halinde körlüğe yol açabileceğini söyleyen Ateş,"Bazıları sahte kolonyaları içiyor bu ölümcül olabilir. Kolonya içilecek bir malzeme değil" dedi.

"Sahte kolonya bulanık renkte olur"

Sahte kolonya ile gerçek kolonyanın nasıl ayırt edilebileceğini anlatan Ateş, "Sahte kolonyayı elinize dökünce yanma hissedilir. Renginden bellidir çok berrak olmaz. Bulanık renklerde olur. Vatandaşların gözünü boyamak için çok fazla renklendirme yapılıyor. Zaten renkli ürünler başlı başına sakıncalı. Kutusu ve ambalajı olan ve Sağlık Bakanlığı izni önemli" ifadelerini kullandı.

Kolonya alırken bilinir markaların tercih edilmesini ve dışarı da satılan kolonyaların alınmaması gerektiğini vurgulayan Ateş, "Özellikle fiyatının düşük olunmasına bakılmasın. Kolonyanın fiyatı yüksek olur. Kolonya dışarıda satılmaz. Kolonyanın kutusu ve ambalajı mutlaka olmalı. Yapan firmanın adı son kullanma tarihi bu gibi şeyler mutlaka olmalı" diye konuştu.