Sakarya'da dün meydana gelen patlamada ihmal var mı?

Jandarma Genel Komutanlığı, Sakarya'da havai fişek yüklü kamyonda meydana gelen patlamanın ardından açıklama yaptı.

Sakarya'da dün meydana gelen patlamada ihmal var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 7 işçi hayatını kaybetmişti. Olay sonrası fabrikadaki infilak etmemiş patlayıcıların kontrollü imhası için Jandarma ekipleri patlayıcıları Hendek Taşkısığı Mahallesi'nde kamyondan indirirken bir patlama meydana gelmiş ve 3 jandarma şehit olmuştu.

Söz konusu olay sonrası jandarmanın ihmali olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Jandarma Genel Komutanlığı, bu iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

PATLAYICILARIN İNDİRİLDİĞİ SIRADA PATLAMA MEYDANA GELDİ

"Sakarya-Hendek İlçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren taş ocağında havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla, Hendek Belediyesine ait kamyondan patlayıcıların indirildiği esnada, 09 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 11.36 sıralarında patlama meydana gelmiş, patlama neticesinde (3) kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, (8) silah arkadaşımız ve (1) sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

iCRA EDİLEN FAALİYET JANDARMANIN GÖREVİ DEĞİLMİŞ GİBİ İFADE EDİLDİ

Meydana gelen olayı müteakip bazı basın yayın organları ve sosyal medya ortamında, icra edilen faaliyetin sanki jandarmanın görevi değilmiş gibi anlaşılacak şekilde bir takım ifade ve paylaşımlar yer almıştır.

Konunun daha iyi anlaşılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla konu ile ilgili açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur.

JANDARMA'NIN SORUMLULUĞUNDAKİ BÖLGEDE HER TÜRLÜ PATLAYICIYA JANDARMA EKİPLERİNCE MÜDAHALE EDİLİR

4536 sayılı Patlayıcı Maddelere Uygulanacak Esaslara ilişkin kanununun 7'nci maddesinde; 'Jandarma Genel Komutanlığına ait tesislerde veya sorumluluğundaki arazi, bölge ve atış sahalarında bulunan her türlü patlayıcı madde ve şüpheli cisimlere, Jandarma Genel Komutanlığının yetkili ekiplerince gerekli müdahale yapılır.' hükmü amirdir.