'Salçalı köfte festivali' memnun etti

Elazığ'da geleneksel olarak düzenlenen '2. Salçalı Köfte Festivali' esnafın yüzünü güldürdü.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Salçalı köfte festivali' memnun etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığınca organize edilen  Valilik meydanında iki gün sürecek festivalde 5 bin kişiye salçalı köfte dağıtılırken festivalde, tiyatro gösterisi, köfte yarışması gibi çeşitli etkinler de yer alacak. 

 

"SALÇALI KÖFTE ELAZIĞ'IN BİR MİLLİ YEMEĞİDİR"

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  Son Dakika 23'e yaptığı açıklamada Bu tür festivallerin şehrin tanıtımı noktasında önemli olduğunu ve böyle etkinlikleri destekleyeceklerini söyledi.

Bu lezzetin sadece Elazığ'da değil tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğini vurgulayan  Erol, "Salçalı köfte Elazığ'ın bir milli yemeğidir. İnanılmaz bir damak tadıdır. Elazığlılar bunun damak tadınını biliyor. Ama bunu tüm Türkiye'ye yaymamız gerekiyor. Bu salçalı köfte sadece Elazığlıların damak tadına değil Elazığlıların nasıl bir damak tadına sahip olduklarını göstermek için Ankara, istanbul ve İzmir de bir festival havası içerisinde salçalı köfteyi tanıtacağız. Bu tadı sadece Elazığlılar için değil bütün Türkiye'ye götürmeliyiz." diye konuştu.

Elazığ Tuhaficiler Odası Başkanı Mitat Ulaş da bu yıl ikincisi düzenlenen festivalden dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bizler bu etkinlikler ile mutlu oluyoruz. Bu mutluluğumuz ile berber şehrimizinde mutluluğu olduğunu belirtmek istiyorum. Bugün gerçekleşen salçalı köfte festivalinin gerçekten şehrimizde çok güzel bir tabloya vesile olacağına inancım tamdır. Böylelikle hem şehrin reklamını yapıyorsun hemde esnafa katkı sağlanıyor. Biz her konuşmamızda söylüyoruz kim olursa olsun yerel esnaf her şeye yeterlidir. Bu yüzden yerel esnafın da desteklenmesi lazım güçlenmesi lazım. Bu güçlülüğü ancak esnafımız ile beraber olarak sağlayabiliriz. "

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı ise "Fuar ve bu tür festivaller şehrin tanıtımı ve ekonomisi açısından çok önemli bütün sektörler bu tür organizasyonu yapmalı özellikle ekonomik anlamda sıkıntı çeken bir iliz bu tür organizasyonlar ile dışarıdan insanları ilimize getirerek hem tarihi turistik yerleri gezdirip hem yemek kültürümüzü tanıtarak şehrimize ekonomik anlamda bir şeyler katmamız gerekiyor. "dedi.

Memur-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi de bu tür festivallerin sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

Bahşi," Elazığ'ın sembolü haline gelen köfteciler sokağındaki esnafımızın düzenlemiş olduğu bir festival var. İl dışından gelen herkesin özellikle öğrencilerin ilk aklına gelen yer köfteciler sokağıdır. Bu festival piyasanın canlanması için bir vesile ben böyle bir etkinlik yaptıkları için kutluyorum."şeklinde konuştu.

Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu da Elazığ'da güzel projelerin yapıldığını ifade ederek, "Üreten insanları seviyoruz üreten insanların yanındayız."dedi.