Şarkıcı Rojin'den 'Bizim Çocuklar' projesi

Ünlü ses sanatçısı Rojin, kendisinin başlattığı 'Bizim Çocuklar' projesiyle, Sur'da mağdur 250 çocuğa giysi ve ayakkabı yardımında bulundu. Rojin, Arakan önemli, Myanmar önemli, Filistin önemli ama kendi çocuklarımız da burada bu yokluğu yaşarken görmezden gelmemek lazım dedi.

Şarkıcı Rojin'den 'Bizim Çocuklar' projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü ses sanatçısı Rojin, kendisinin başlattığı ’Bizim Çocuklar’ projesiyle, Sur’da mağdur 250 çocuğa giysi ve ayakkabı yardımında bulundu. Rojin, "Arakan önemli, Myanmar önemli, Filistin önemli ama kendi çocuklarımız da burada bu yokluğu yaşarken görmezden gelmemek lazım" dedi.

Özellikle Kürtçe seslendirdiği şarkılarla geniş bir hayran kitlesi bulunan Rojin, öğretmenlerin kendilerine öğrencilerin kışlık ihtiyaçlarının bulunduğunu söylemesi üzerine harekete geçti. ’Bizim Çocuklar’ isimli projeyi hayata geçiren Rojin, Türkeyi’nin her yerinde öğrencilere yardımlar yapmaya başladı. Bu kapsamda Diyarbakır’a gelen Rojin, Sur’daki çatışmalı ortamda ailelerini kaybeden ve göç etmek zorunda kalan 250 çocukla bir araya geldi. Çoğunun ayağında terlik olan çocuklarla şarkı söyleyip eğlenen Rojin, daha sonra onlara kışlık elbise ve ayakkabılarını dağıttı.

Yardım kampanyası ile ilgili bilgi veren Rojin, projenin öğretmenlerin arkadaşlarına ulaşması ile hayata geçtiğini söyledi. Rojin, "Öğretmenler, özellikle Sur bölgesindeki çocukların, çatışmalı süreçten sonra evsiz kalan ailesi başka yerlere göç eden çocukların özellikle kışlık giyecek ve ayakkabıya ihtiyaçlarının olduğunu belirtmiş. Bu çocuklar için çok küçük bir şey belki büyük bir çözüm olmayacaktır ama çocuklar düş dünyası en zengin en masum, hangi gökyüzünün altında hangi toprağın altında olursa olsun en masum varlıklar. Onlara bir umut ışığı olabilmek onların hafızalarında güzel bir şey kalsın diye hem de kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için geldik. Bizim çocuklar derken biz dünyanın herhangi bir yerindeki insanları ve çocukları dillendiriyoruz. Tabi ki onlarda çok önemli Arakan önemli, Myanmar önemli, Filistin önemli ama kendi çocuklarımız da burada bu yokluğu yaşarken görmezden gelmemek lazım. Küçük bir proje ile böyle bir katkı sunmak istedik. Biz daha önce Diyarbakır’a bir köyün kütüphanesi ve ihtiyaçları için gelmiştik. Her yerde böyle bir ihtiyaç olduğunda koşa koşa gitmek istiyorum, mutlu oluyorum çocukların gözlerinin içi ışıldadığı zaman" dedi.

Konuşmasının ardından Rojin, birbirinden renkli şarkıları sahneye çıkan çocuklarla birlikte seslendirdi. Rojin daha sonra yanında getirdiği hediyeleri çocuklara dağıttı.