'Şehide kelle diyenler bize ahkam kesemez'

Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada Lütfü Türkkan'ın sözlerinin hata olduğunu ve maruz görülemeyeceğini söyledi.

'Şehide kelle diyenler bize ahkam kesemez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmasının satır başlıkları;

-Biz sakin olmaya, akıllı davranmaya mecburuz. Bizim siyasetimizin merkezinde kavga ve ayrıştırma yerine birlik, beraberlik ve kardeşlik vardır. Karşımızda tüm değerlerimizi ayaklar altına almış kirli bir zihniyet var. Her kim ki bu değerlerden koparsa yapamayacağı çirkinlik yoktur. Tam da bu nedenle bu durumu hatırlatıp, uyarmıştım. Milletimizin ayağına gitmemizden, memleketimizi karış karış dolaşmamızdan rahatsızlar. Bunu iktidarları için tehlike olarak görüyorlar. Bunun için her türlü çirkinliği yapacaklar. Ama yolumuza devam edeceğiz.

– AK Parti’nin provokasyonu üzerine talihsiz bir olay yaşadık. Lütfü Bey bir hata yaptı. Sinirlerine hakim olması gerekirdi. Ama hislerine yenik düştü. Bu hatayı maruz görecek değiliz. Asıl dikkatimi çeken, başta Sayın Erdoğan olmak üzere AK Parti mensuplarının kadın ve şehit hassasiyetlerini keşfetmeleri oldu. Kendi eliyle rafa kaldırdığı İstanbul Sözleşmesi’ni hatırladı.

– Bu ülkede Atatürk’ün annesine “genelevde çalışıyor” diyenler sarayda kabul edildiler. Rize Belediye Başkanı, “Her birimiz ikinci eş olarak Kürt kadınlarını alalım” dedi, kınamaya bile uğramadı. Ahlak şövalyesi Sayın Erdığan ve arkadaşlarının şehitlerimize olan muhabbeti, kadınlara olan hassasiyeti neresinden tutsanız saygısızlıkla karşı karşıyayız. Ellerinde şehitlerin kanı olan teröristleri devletin televizyonuna çıkaranlar, şehit ailelerine TOKİ’den ev verilsin teklifimizi reddedenler bize ahkam kesemez. Şehide kelle diyen şuursuzlar bize ahkam kesemez. Çadır mahkemelerinde teröristler rahatsız olmasın diye Türk bayrağı indirenlerin bize söyleyecek sözü olamaz. Bu ülkede kadınlar öldürlürken sesini çıkarmayanların, “bir kereden bir şey olmaz” diyenlerin bize söyleyecek sözü olamaz.

– Lütfü Bey hata yaptı. Özür diledi, grup başkanvekili görevinden ayrıldı. İmam hatip mezunu Erdoğan’a sormak istiyorum, hukukta hatayı anlayıp özür dilediğiniz zaman başka bir sonuç ortaya çıkar. Günah işlediğinizde tövbe yolu açıktır. İYİ Parti’yi İYİ Parti yapan yapılan hata değil, hata karşısında gösterilen olgunluktur. AK Parti hatalarında üste çıkmaya çalışır, biz hatamız olduğunda sorumluluğumuzu alırız. Onlar hatalarına tüy dikerler, biz hatalraımızı telafi ederler. Onlar hatalarında boğulup tıpış tıpış giderken bizler hatalarımızdan aldığımız dersle her geçen gün büyüyoruz.

– Lütfü Bey’in hatasından rant devşirmeye çalışacağına, gel atılması gereken bazı adımları at. Milletimize küfreden Mehmet Cengiz’in aldığı ihaleleri iptal edip, küfürden sonra sildiğin vergi borçlarını tahsil et. Dini değerlerimizle dalga geçen Egemen Bağış’ı görevden hemen al. Daha önce kelle olarak andığın şehitlerimizin ailelerinden özür dile.