ŞEHİRDER'de yaz kuran okulu tamamlandı

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen 'Yaz Okulu', derneğin seminer salonunda düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi. Sekiz hafta süren yaz okulunda öğrenciler Kur'an-ı Kerim, fıkıh ve hadis dersleri görmenin yanı sıra zek oyunları, sokak oyunları, buz pateni ve okçuluk gibi faaliyetlerde bulundular.

ŞEHİRDER'de yaz kuran okulu tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen ‘Yaz Okulu’, derneğin seminer salonunda düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi. Sekiz hafta süren yaz okulunda öğrenciler Kur’an-ı Kerim, fıkıh ve hadis dersleri görmenin yanı sıra zekâ oyunları, sokak oyunları, buz pateni ve okçuluk gibi faaliyetlerde bulundular.

Kur’an-ı Kerim ve Mevlit Şerif Okundu

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği seminer salonunda yapılan tören, Kuran’ı Kerim hocası Hasan Erden’in Kur’an Kerim ve ardından Mevlit-i Şerif okumasıyla başladı. Sonrasında konuşan Şehirder Çocuk Akademisi Eğitim Koordinatörü Nurdan Efe, yaz okulu hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “ Sekiz hafta süren Kur’an eğitimi programımız bugün itibariyle sona ermiştir. Yaklaşık 30 öğrenciye 6 kişilik eğitim kadromuzla Kur’an okuma, fıkıh, hadis, İngilizce ve matematik dersleri verdik. Bu eğitim programının yanında zekâ oyunları ve ‘Anadolu Sokağımızda’ geleneksel sokak oyunları oynattık. Buz pateni ve okçuluk gibi sportif faaliyetlerde bulunan öğrencilerimiz sinema salonumuzda her hafta bir film izleme imkânı buldu. Oldukça yoğun bir 8 hafta geçirdik. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Öğrencilere Hediye ve Katılım Belgesi Verildi

Öğrencilere hediye ve sertifikalarını veren Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Vedat Eğilmez, Şehirder Çocuk Akademisi eğitim kadrosunu ve öğrencileri tebrik etti. Şehirder Çocuk Akademisinin Selçuklu döneminden günümüze kadar gelen ‘Sıbyan Mektebi’ geleneğinin son halkası olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Şehirder Çocuk Akademisi kökleri Selçuklu dönemine kadar uzanan bir Sıbyan Mektebi’dir. Eylül ayında başlayacak yeni eğitim dönemi için Çocuk Akademimize kayıtlarımız başladı. Ayrıca derneğimizde eylül ayı itibariyle Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Kitap Kafe projemiz başlayacak. Bu proje daha önce başlayıp bu yıl da devam edeceğimiz Yazarlık Akademisi projesiyle uyumlu bir şekilde devam edecektir. Bu kapsamda tanınmış yazarlarımızı Erzurum’a getirip öğrencilerimizle buluşturacağız. Edebiyat, tarih ve felsefe alanında belirlediğimiz 10 kitap üzerinden okuma grupları oluşturacağız. Bu okumalar etrafında yazı çalışmaları da yapılarak değerlendirilen yazıları Türkiye genelinde hatırı sayılır edebiyat dergilerinde yayımlayacağız. Böylelikle hem sanat ve fikir dünyasıyla gençlerimizi barışık hale getireceğiz hem de şehrimizdeki yetenekleri edebiyat ve fikir dünyamızın beğenisine sunacağız.” Yapılacak çalışmaların derneğin sitesinden takip edilebileceğini söyleyen Şehirder Başkanı Vedat Eğilmez törene katılan öğrencilere başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.