Şehit çocuğundan PKK'ya tepki

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Koçkar bölgesinde PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda ve saldırılarda şehit düşen 24 kişi törenle anıldı. Törende konuşan ve babası doğmadan 2 ay önce şehit olan İhsan Yatçı, Bizde asker bitmez, Nene Hatunlar bitmez, şahadete koşmak için bekleyen binler bitmez dedi.

Şehit çocuğundan PKK'ya tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Koçkar bölgesinde PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda ve saldırılarda şehit düşen 24 kişi törenle anıldı. Törende konuşan ve babası doğmadan 2 ay önce şehit olan İhsan Yatçı, “Bizde asker bitmez, Nene Hatunlar bitmez, şahadete koşmak için bekleyen binler bitmez” dedi.

Kulp ilçesi Koçkar bölgesinde çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK mensuplarıyla girdikleri çatışmalarda ve saldırılarda şehit düşen 24 kişi için anma töreni düzenlendi. Koçkar Köyü Şehitliği’nde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Dülgeroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Onur Kılıç, Alay Komutanı Jandarma Albay Şenol Şenoğlu, Jandarma Komutanı Mahir Sağlık, Emniyet Amiri Abdullah Çullu, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Babası doğmadan iki ay önce teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan İhsan Yatçı, törende yaptığı konuşmada Çanakkale ve Malazgirt’te verilen mücadelenin 1985’ten beridir Güneydoğu’da devam ettiğini vurguladı. Bir şehit çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve babasını hiç görmediğini anlatan Yatçı, “İnsanlar ‘baba’ derken, o muhteşem kelimeyi bir kez dahi olsun bağıra bağıra söylemek istedim. Her ne kadar söyleyememiş olsam da bir şehit çocuğu olmanın gururunu taşıyorum. Kadınlar eşlerini beklerken annem, her zaman şuan yanında olduğumuz mezara bakarak gururla gülümserdi. Bu memlekette benim gibi yüzlerce, binlerce insanın olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu düşüncelere ne zaman dalsam Nene Hatun’un, ‘Oğlum annesiz yaşar ama vatansız yaşayamaz’ diyerek cephede yaptığı fedakarlık geliyor aklıma. Bu vatan toprağı üzerinde nefes alan herkesin bilmesi gereken tek bir cümle vardır, ‘Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için.’ Allah bizleri vatansız, bayraksız bırakmasın. 30-40 yıldan beridir huzurumuzu kaçıran, çocuklarımızı yetim bırakan, sevdiğimizi eşsiz, annemizi evlatsız bırakanlar şunu çok ama çok iyi bilsinler ki bizler bin ölür bin diriliriz. Bizde asker bitmez, Nene Hatunlar bitmez, şahadete koşmak için bekleyen binler bitmez” dedi.

"Çocukları, kadınları katlettiler"

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Dülgeroğlu ise, bölücü terör örgütü ile mücadelenin 35 yıldır sürdüğünü belirterek, “Tabii ki bu mücadele sürdürülürken dağdaki eşkıya, bu memleketin sivil, kadın, çocuk, yaşlı demeden bu bölgede, bu coğrafyada sadece Kulp ilçemizde 35 yılda 59 sivil vatandaşımız katledildi bu hain örgüt tarafından. Tabii bu şehit kardeşlerimizin içerisinde altı aylık bebekte var. Hamzalı’da şehit edilen hamile Aysel bacımız gibi insanlar da var. Yine Hamzalı’da şehit edilen 90 yaşında Tayip dedemiz var. İki sene önce Kulp İlçe Devlet Hastanemizin Başhekimi Abdullah Biroğlu kardeşimiz de bu hain örgüt tarafından herkesin gözü önünde katledildi. 30-35 yıldır devam eden bu onurlu mücadelede askerimizle, polisimizle, devletimizin güvenlik kuvvetleriyle, korucu kardeşlerimizle ele ele, omuz omuza bu mücadeleyi yürütüyoruz. Bu hainler kardeşlerimizi katlederken, bölgenin güzel insanlarının kalplerindeki vatan sevgisini, bayrak sevgisini, bu vatana, bu millete, bu bayrağa olan sevdalarını yok edeceklerini zannettiler. Ancak bu 35 yıllık mücadelede şunu gördük ki bu bölgenin güzel insanları askerimizle, polisimizle, devletin güvenlik kuvvetleriyle beraber bu mücadeleyi şanla şerefle yürüttüler” diye konuştu.

Tören, Kulp Müftüsü Abdulsamet Şen’ n okuduğu duanın ardından sona erdi.