Şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için Elazığ'da 160 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlileri şehit etmesi nedeniyle  Elazığ'da Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar İsrail ve ABD'yi protesto etti.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrağı taşıyan gruptakiler, sık sık tekbir getirerek, "Katil Amerika, katil İsrail" sloganları attı.

Elazığ STK Platformu dönem sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, yaptığı açıklamada, İsrail'in vahşetinin sürdüğünü söyledi.

"Bu vahşeti yapan önce bebek katili İsrail'i sonra ortağı Amerika'yı şiddetle kınıyorum." diyen Kayaoğlu, şunları kaydetti:

"Bizler burada bu zulme karşı haykırmak için toplandık. Şunu bilsinler ki; mazlumlar hiçbir zaman yok olmayacaklardır. İman etmiş bir milletin önünde bu zalimler duramayacaklardır. İslam tarihi bunun örnekleri ile doludur."

Kayaoğlu, "Bütün dünya sussa bizler Filistinli kardeşlerimiz için susmayacağız, sonuna kadar onların yanında olacağız." diye konuştu.

Elazığ Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Recep Koca da bu mübarek günü kana bulayanları kınadıklarını belirterek, "İşgalci İsrail yine katliam yapıyor." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitler için gıyabi cenaze kılınıp dua edildi.