Şehitler Halisdemir ve Sekin'in fotoğrafı okul duvarına asıldı

Elazığ'ın Keban ilçesinde bir ortaokulun duvarına, terör örgütlerine karşı gösterdikleri kahramanlıkları ile herkesin gönlünde yer edinen şehitler Astsubay Ömer Halisdemir ile polis memuru Fethi Sekin'in fotoğraflarının yer aldığı pano asıldı.

Şehitler Halisdemir ve Sekin'in fotoğrafı okul duvarına asıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Halisdemir ile İzmir'deki terör saldırısında kahramanlığı ile birçok kişinin hayatını kaybetmesini önleyen şehit polis memuru Sekin'in anısı, fotoğraflarının asıldığı ilçe merkezindeki Musa Coşkun Ortaokulu'nda yaşatılacak.

"Vatanı için ölüme meydan okuyan ölümsüzler" yazılı panoda şehitlerin fotoğraflarının yanı sıra, "Sözde değil yürekte her şeyinizle varsınız, biri Türk biri Kürt ne Fetihler ne Ömerler bizde bitmez vatanseverler." dörtlüğü yer alıyor.

Okulun öğrencileri ve öğretmenlerince hazırlanan, 25 metrekare büyüklüğündeki panonun okula asılması dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, çalışmayı son derece anlamlı bulduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Emül, öğrencilerden vatan ve millet sevgisini anlatan çalışma yapmasını istediklerini söyledi.

Emül, "Öğrencilerin düşündüğü sloganlar arasından panoda yer alan, 'Şehidimsin sen benim. Ezanlarla geldi şehadet haberin. Haberi aldık dik durduk, iman dolu göğsümüzle, tarih yazdık bu şehitlerle' dörtlüğüne de yer verdiklerini ifade etti.

Okulun müdür yardımcısı Ümit Caner, bu çalışmadan dolayı öğrencileri ile gurur duyduklarını dile getirdi.

Programa, Keban Belediye Başkan Vekili Ahmet Demir, İlçe Müftüsü Serkan Cihangir, Keban Genlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Murat Keskin, DSİ Şube Müdürü Yasin Celayir ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.