Selden yıkılan köprüde çalışmalar sürüyor

Sel felaketinde yıkıldıktan sonra yeniden inşasına başlanılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü'nde kiriş yerleştirme çalışmaları devam ediyor. Köprünün tamamlanmasının ardından Bahçelievler Mahallesi'nden Karşıyaka'ya bağlantıyı sağlayan yol asfaltlanacak.

Selden yıkılan köprüde çalışmalar sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sel felaketinde yıkıldıktan sonra yeniden inşasına başlanılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nde kiriş yerleştirme çalışmaları devam ediyor. Köprünün tamamlanmasının ardından Bahçelievler Mahallesi’nden Karşıyaka’ya bağlantıyı sağlayan yol asfaltlanacak.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, 71 metre uzunluk, 24 metre genişliğe sahip Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü ile Çapakçur deresi üzerinde yapılan yeni yaya köprüsünde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Hafta sonu başlayan kiriş yerleştirme çalışmaları kontrollü bir şekilde sürdürülüyor. Kirişler yerleştirildikten sonra bağlama ve beton dökümü yapılacak. Köprünün Bahçelievler Mahallesi’ne bakan girişindeki yol dört metre yükseltilerek köprüye bağlanacak. Bu işlemlerinin ardından asfalt çalışmaları yapılacak” denildi.

Çapakçur deresi üzerinde yapımı devam eden yaya köprüsü çalışmaları kapsamında köprü ayaklarının tamamlandığı ifade edilen açıklamada, “Bu köprümüzde de kirişler bağlandıktan sonra diğer işlemler yapılarak en kısa sürede hizmete açılacak. Yaya köprüsü 35 metre uzunluğa, 2,5 metre genişliğe sahip olacak” ifadelerine yer verildi.

Bahçelievler ile Karşıyaka Mahallesi’ni birbirine bağlayan yolun asfaltlanacağı belirtilen açıklamanın devamında ," Köprüde çalışmalar tamamlandıktan sonra yol tamamen trafiğe kapatılacak. Bahçelievler Mahallesi’nden Asri mezarlık kısmına kadarki yolda parke taşları sökülerek, asfalt yapılacak. Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü ile yaya köprüsü iş sezonu kapsamında tamamlanacak. Mevsim koşullarının elverişli olması halinde Bahçelievler Mahallesi’nden Karşıyaka’ya bağlantıyı sağlayan yol asfaltlanacak”denildi.