Silvan'ın TEOG gururları

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde aynı okulda okuyan iki kız öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında soruların tamamını doğru yanıtlayıp, Türkiye birincileri arasına girerek, ilçenin gurur kaynağı oldu.

Silvan'ın TEOG gururları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde aynı okulda okuyan iki kız öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında soruların tamamını doğru yanıtlayıp, Türkiye birincileri arasına girerek, ilçenin gurur kaynağı oldu.

Silvan’da Milli Egemenlik Ortaokulunda eğitim gören Rozerin Yaşar ve İlayda Tağaç, TEOG’da sorularının tamamını doğru yanıtladı. Türkiye birincileri arasına giren öğrenciler, ilçenin gurur kaynağı oldu. Rozerin Yaşar, başarısında ailesinin ve öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu söyledi. Okulda öğrendiklerini evde tekrarladığını belirten Yaşar, “İlk sınavda 113 netim vardı, ikincisinde 120 net yaptım. Okul ortamım, öğretmenlerim, aile ortamım büyük bir destekti. Öğretmenlerimizin yapmış olduğu kurslar ve okul etütleri benim TEOG’da büyük bir başarı almamı sağladı. Evde TEOG için kamp yapıyordum. Konu tekrarlarımı çözdüğüm testler üzerinde yapıyordum. Mümkün olduğunca dışarıdaki ortamdan uzak durmaya çalışıyordum çünkü dışarıdaki ortam beni olumsuz etkiliyordu. Okulda yapılan etütleri mümkün olduğunca kaçırmamaya çalışıyordum, evde ders çalışınca mümkün sessizlik ortamı oluştururdum, televizyondan çok uzak oldum. Haftada 4 deneme oluyorduk. TEOG süreci çok zorlu geçti ama ben sosyal hayatıma devam ettim, sıkıldığım zaman arkadaşlarımla da oyun oynuyordum. Güzel bir başarı elde etmek için inanmak lazım. Çünkü inanmak başarının yarısıdır” dedi.

“Bu başarı azimle oldu”

İlayda Tağaç, ilk sınavda 109, ikincisinde 120 net yaptığını anlattı. Başarısında ailesinin ve öğretmenlerinin büyük katkısının olduğunu ifade eden Tağaç, “Bu başarıyı, okuldan çıkınca eve gittikten sonra çalışma odamın kapısını kapatarak tek başıma ders çalışarak elde ettim. Bu başarı tesadüfi değil, azimle elde edildi. Ders çalışırken sosyal aktivitelerimden asla uzak durmazdım oyun da oynardım. Arkadaşlarıma tavsiyem inanmalısınız, inandıktan sonra planlı bir şekilde çalışmalısınız” diye konuştu.

"Fırsat verildiğinde başarabileceklerini gösterdiler"

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik ise öğrencileri zorlu sürecin ardından başarı hikayelerine ulaştıkları için tebrik ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu öğrencilerimizin başarısı ilçemiz açısından çok anlamlı kendileri gibi diğer yaşıtlarına örnek olabilecek bir gururdur. Silvan ilçemizde terör olayları sonrasında ciddi anlamda sosyal ve psikolojik birtakım sorunların sonrasında çocukların halen azimle, gayretle bir şeyleri ortaya koyabilmeleri, kendilerine fırsat verildiğinde bir şeyleri başarabileceklerini görmek bizleri çok mutlu etti. Bu çocuklarımız herhangi bir kursa, etüt merkezine gitmiş değiller. Bunlar sadece okullarımızda açtığımız kurslara katılan öğrencilerimizdir. Başarılarında ailelerinin, okul idarecilerinin ve öğretmenlerinin çok büyük bir payı var kendilerine teşekkür ediyorum.”