Sincik, Muhammed için seferber oldu

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde lösemi hastası küçük Muhammed'e kök hücre bağışı için başlatılan kampanya hızla devam ediyor.

Sincik, Muhammed için seferber oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde lösemi hastası küçük Muhammed’e kök hücre bağışı için başlatılan kampanya hızla devam ediyor.

Sincik ilçesine bağlı Eskiköy’de yaşayan ve 3 yıl önce "Fankoni aplistik anemi" teşhisi konulan Muhammed Atilla’ya (7), ailesinden ve akrabalarından uygun kök hücre vericisi bulunamaması üzerine Muhammed için ilçe halkı seferber oldu. Sincik Kaymakamlığı tarafından Sincik Toplum Sağlık Merkezinde kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi. Çevre köylerden ve ilçeden yüzlerce kişi sağlık ocağına gelerek kök hücre bağışında bulundu. Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, tüm ilçe halkının Muhammed’e uygun kök hücre bulunması için tek yürek olduğunu ifade etti. Muhammed için bir araya geldiklerini dile getiren Kaymakam Sağ, "Tek gayemiz ona uygun ilik bulunmasıdır çünkü Muhammed haftada bir gün kan nakli için Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesine gitmektedir. Ailesi ve kendisi zor bir süreç yaşamaktadır. Bu başlatılan kampanyaya çok yoğun ilgi gösterildi. Köylüler işlerini bırakıp buraya akın etti, esnaf iş yerini kapatarak kök hücre bağışı için adeta yarışa girdi. Halkımızın bu duyarlılığı bizi çok sevindirdi. Umuyoruz kısa sürede ona uygun ilik bulunarak daha sağlıklı bir yaşam sürer" şeklinde konuştu. Küçük Muhammed’in Babası Sabri Atilla ise daha önce üç çocuğunu çeşitli sebeplerle kaybettiğini, hayattaki tek çocuğu Muhammed’in ise üç yıldan beri bu hastalığa yakalandığını belirtti. Kısa sürede uygun kök hücreyi bulacaklarını ümit ettiklerini dile getiren Baba Atilla, "Şu ana kadar kök hücre bulunamadı. Tek dileğimiz kısa sürede uygun kök hücrenin bulunması ve Muhammed’in yaşıtları gibi sağlıklı bir yaşam sürmesidir” ifadelerini kullandı.

Sincik Toplum Sağlık Merkezinde düzenlenen kök hücre ve kan bağışı kampanyasına kan bağışında bulunan vatandaşlara çiğ köfte ikramında bulunuldu.