Sincik'te, okul servis şoförlerine seminer

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde jandarma tarafından okul servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Sincik'te, okul servis şoförlerine seminer
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde jandarma tarafından okul servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Sincik Öğretmenevi Konferans salonunda düzenlenen seminerde Kahta İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Özkan Gökçek, okul servis şoförlerine uymaları gereken kuralları anlattı.

Jandarma Başçavuş Özkan Gökçek, Sincik ilçesinde taşıma şoförlerinin işini iyi yaptığını, daha iyi yapmaları için biraz daha gayret etmeleri gerektiğini belirti.

Gökçek, "Servis şoförü, öğrencilerle iletişimde laubali davranışlardan kaçınacak, konuşurken argo sözcükler kullanmayacak. Hangi gerekçeyle olursa olsun öğrencilere fiziki müdahalede veya kaba muamelede bulunulamayacak. Öğrencilerle sarılma, kucaklaşma, öpme ve benzeri fiziki temas kurulamayacak. Servis araçlarının bakım ve onarımı 6 ayda bir yapılacak, taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre periyodik muayeneleri düzenli takip edilecek. Araçtaki görüntü ve müzik sistemleri taşıma hizmeti sırasında kullanılamayacak. Öğrencileri güvenli bir şekilde araca bindirmek ya da indirmek için trafik de dikkate alınarak uygun yer seçilecek. Öğrenciler araca bindiğinde kapı kapatılacak, bütün öğrenciler yerine oturup emniyet kemerini takmadan araç hareket ettirilmeyecek. Öğrencilerin belirlenen güzergahlar dışında farklı yerlerde inme veya alışveriş ve benzeri nedenlerle aracı durdurma talebi kabul edilmeyecek. Servislerde öğrenciden başka kişiler taşınmayacak. Araçta öğrenci varken akaryakıt alma ve benzeri gerekçelerle durulmayacak. Yapılacak denetimlerde okul servis araçları yönetmenliğine uygun olmayan araçların sürücülerine cezai işlem yapacaklar" ifadelerini kullandı.