Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanında sona doğru

Yapımında sona doğru gelinilen Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye'ye örnek projede sona gelindi dedi.

Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanında sona doğru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapımında sona doğru gelinilen Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Türkiye’ye örnek projede sona gelindi” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeniköy bölgesinde 128 dönüm alan üzerine yapılan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı yapılan çalışmalarla bitme aşamasına getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve basın mensupları ile birlikte sahip olduğu alan bakımından Türkiye’nin en büyük tesisi olma özelliğine sahip Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulundu.

Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı projesinde son aşamaya gelindiğini ifade eden Başkan Çakır, "Malatya’mızda ciddi manada böyle bir yere ihtiyaç vardı. Malatya’mıza uzun yıllar hizmet edebilecek, sokak hayvanlarımızın burada bakıldığı, rehabilite edildiği, korunduğu ve serbest alanda yine bakımlarının devam ettiği güzel ve iddialı bir proje. Yerden ısıtmalı, havalandırma sistemleri ile bütün detaylar düşünülerek projeyi tamamladık. Şu anda Türkiye’de üçüncü olarak yapılan ancak alan bakımından en büyük tesis diyebiliriz. Buradaki gayemiz sokaktaki hayvanların korunması, tedavisi ve böyle güzel bir yaşam alanında onlara hizmet edebilmek. Bunun için gerekli ekiplerimiz oluşturuldu. Burası artık hayvanları nakledebilecek seviyeye getirildi. Kapalı alanlarımızda aynı anda 500 hayvana hizmet verebilecek kapasitede bir yer" şeklinde konuştu.

Kediler için de özel ve bağımsız bir alan oluşturulduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bu projeyle Malatya’mıza 100 yıl yetecek bir sahayı kazandırmış olduk. Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri haline dönüşüyor. Bu barınakta hayvanlarını geçici olarak bırakmak isteyenler için de bölümler oluşturuldu. Çevre düzeninin tamamlanması ve teknik personel takviyesinden sonra burayı hizmete açacağız. Şu anda son rötuşlar yapılıyor. 128 dönüm alan üzerine yapılan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nın Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.