Son Dakika! Bakan Sarıeroğlu'ndan 'taşeron' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 'Taşeronla ilgili bir süreç var. Taşeronda çalışan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini biliyorum. Bu konu ile ilgili konuyu farklı yerlere çekmeye çalışan kesimler de var. Onlar bu gayretleri bir kenara bıraksınlar. Sayın Başbakanımız grup toplantısında açıkladı. Sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızın kamuda istihdamlarıyla ilgili gereğini yapacağız' dedi.

Son Dakika! Bakan Sarıeroğlu'ndan 'taşeron' açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"TAŞERONLARI İLGİLENDİREN ÇALIŞMA YIL SONU BİTMEDEN TAMAMLANACAK"

Taşeronlarla ilgili yapılan çalışmalara da değinen Bakan Sarıeroğlu, “Şimdi biliyorsunuz taşeronla ilgili bir süreç var. Taşeronda çalışan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini biliyorum.  Sayın Başbakanımız grup toplantısında açıkladı. Sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızın kamuda istihdamlarıyla ilgili gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Sarıeroğlu, İŞKUR’un 2002 yılında 20 bin kişiyi işe yerleştirdiğini, bugün bu sayının 900 bine çıktığını söyleyerek, “İŞKUR 2002’de 20 bin kişiyi işe yerleştirirken geçtiğimiz Ekim ayı itibariyle bu yıl 900 bin kişinin işe yerleştirilmesi sağlanmış. 20 bin nere, 900 bin nere. Türkiye’nin aslında gelişimini bu rakamlardan bile ölçebiliriz” açıklamasında bulundu.