Sur'da işler açılıyor, tarihi han AVM'lerle yarışıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesi ziyaretçi akınına uğruyor. İlçede bulunan tarihi Hasan Paşa Hanı, artan ziyaretçileri nedeniyle alışveriş merkezleriyle yarışıyor. Hasan Paşa Hanı Dernek Başkanı Hacı Sait Özkal, Sur'da ne badireler atlattık hep beraber gördük. Şuan işlerimiz iyi gidiyor. Alışveriş merkezleriyle yarışır hale geldik dedi.

Sur'da işler açılıyor, tarihi han AVM'lerle yarışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Sur ilçesi ziyaretçi akınına uğruyor. İlçede bulunan tarihi Hasan Paşa Hanı, artan ziyaretçileri nedeniyle alışveriş merkezleriyle yarışıyor. Hasan Paşa Hanı Dernek Başkanı Hacı Sait Özkal, “Sur’da ne badireler atlattık hep beraber gördük. Şuan işlerimiz iyi gidiyor. Alışveriş merkezleriyle yarışır hale geldik” dedi.

Terör örgütü PKK’nın hendek ve barikatları nedeniyle 2015-2016 yıllarında çatışmalı bir ortam geçiren Sur ilçesi, küllerinden yeniden doğuyor. İlçede hareketlilik her geçen gün artarken, olaylar nedeniyle iş yapamayan esnaf da doğrulmaya başladı. Ziyaretçi akınına uğrayan ilçede yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan 3 katlı Hasan Paşa Hanı, alışveriş merkezleriyle yarışır hale geldi. Hasan Paşa Hanı Dernek Başkanı Hacı Sait Özkal, “Sur’dan nasıl çıktığımızı hepimiz hatırlıyoruz. Ne badireler atlatıldığını hep beraber gördük ama şuan işlerimiz iyiye gidiyor. Oluk oluk insan geliyor. Yabancı turistler geliyor. Alışveriş merkezleriyle yarışıyoruz” dedi.

“Burada ne ararsan var”

Alışveriş merkezlerinde ne varsa Sur’da ve Hasan Paşa Hanı’nda da olduğunu dile getiren Özkal, “Sur’daki olaylardan dolayı bir ara işlerimiz durma noktasına geldi. Şimdi şuanda iyiye gidiyoruz. Alışveriş merkezleri yeni yapılar, burası ise 600 yıllık bir geçmişe sahip. Alışveriş merkezleri bugün var yarın yok ama buralar hep var. Burada tesbihçiler, gümüşçüler, kuyumcular, lokantalar, kafeler, kısacası ne ararsan var” diye konuştu.

“Karşılaştırma yapıp öyle alışveriş yapsınlar”

Esnaf Fetullah Pekok ise, vatandaşları Sur esnafından alışveriş yapmaya çağırdı. Sur esnafı olarak kaliteli mal konusunda alışveriş merkezlerinden farklarının olmadığını anlatan Pekok, “Karşılaştırma yapıp öyle alışveriş yapsınlar. Anne babalar buradaki esnafı tanıyor. Esnaftan alışveriş yapıyor. Alışveriş merkezleri gençlerin buluşma ve vakit geçirme noktası olmuş. Gazi Caddesi dendiği zaman Ulucami’si, İçkale’si, Hasan Paşa Hanı, Dört Ayaklı Minare’si, Hevsel Bahçeleri gibi bir günde bitirilemeyecek tarihi yerler akla geliyor” dedi.