Tarihi köprüdeki aşk sözleri muhtarı isyan ettirdi

Sivas'ta Selçuklular döneminde Kızılırmak üzerine yapılan 800 yıllık tarihi köprünün üzerine yazılan aşk sözleri mahalle muhtarını isyan ettirdi. Eğri Köprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Güler, Aşk sözleri buraya yazılmaz kalbe yazılır dedi.

Tarihi köprüdeki aşk sözleri muhtarı isyan ettirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas’ta Selçuklular döneminde Kızılırmak üzerine yapılan 800 yıllık tarihi köprünün üzerine yazılan aşk sözleri mahalle muhtarını isyan ettirdi. Eğri Köprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Güler, "Aşk sözleri buraya yazılmaz kalbe yazılır" dedi.

Eğri Köprü Mahallesi’nde bulunan 800 yıl önce Selçuklular zamanında İpek yolu üzerine 179 metre uzunluğunda, 4 metre 60 santim genişliğinde yaptırılan eski adıyla ’Bağdat’ köprüsü olan Eğri Köprü gençlerin aşklarını ilan ettikleri bir yer haline geldi. Köprünün çeşitli yerlerine sprey boyayla yazılan aşk sözleri tarih sevenleri isyan ettirdi. Köprüye yazı yazmanın yasak olduğu tabela olmasına rağmen yazılan yazılar dikkat çekti. Yazılan yazıların defalarca silinmesine rağmen tekrar yazılması mahalle muhtarı Mehmet Güler’i isyan ettirdi.

"Aşk yazıları buralara yazılmaz kalbe yazılır"

Eğri Köprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Güler aşk yazılarının köprüye yazılmayacağını kalbe yazılacağını ifade ederek,"50 yıldır bu mahallede oturuyorum. Bu köprünü tarihi 700- 800 yıla dayanıyor. Bu tarihi eser olarak da güzel bir görünümü var. Gençlerimiz burayı boyuyorlar. Bunu yapmamaları lazım. Gerçekten görmeye değer bir yer. 800 yıllık az bir zaman değil. Aşk yazıları buralara yazılmaz. Aşk kalbe yazılır. Buralara yazmayın. Bu yazıların biran evvel silinmesini, bu köprünün daha çok güzel hale gelmesini istiyoruz" dedi.

"Avrupa’da olsa üzerini kapatıp müze olarak sergilerler"

Köprünün Avrupa’da olsa üzerini kapatıp müze olarak sergileneceğini belirten Alp Seyyah ise,"Halil Rıfat Paşa tarafından onarılma bir köprü olarak biliyorum. Tarihi bir köprünün üzerine gençlerin yazı yazması tabi ki üzücü bir durum. Belki Avrupa’da olsa örnekleri de var. Avrupa’nın birçok yerinde bu tarz eserleri belki de üzerin kapatıp müze diye sergilerler yani. Bizim ayıbımız" şeklinde konuştu.