Tarımsal desteklemeler bilgilendirme toplantıları başladı

İlimiz ilçelerinde Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi, DAP Destekleri ve IPARD II Programı 3. Döneme ilişkin bilgilendirme toplantıları başladı.

Tarımsal desteklemeler bilgilendirme toplantıları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olarak Karakoçan ilçesinde yapılan toplantıya Karakoçan İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, Şube Müdürleri, Karakoçan İlçe Tarım Müdürü Mehmet Yıldız, İl Tarım Müdürlüğü ve TKDK bünyesinde çalışan teknik personeller ve çok sayıda üretici katıldı.

İlimizdeki hayvancılık ve tarım sektöründeki gelişmelere değinen Karakoçan İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey; “Hayvancılık ve tarımsal yatırımlar ilimiz için hayati önem arz ediyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve TKDK işbirliği ile tarım ve hayvancılıkta uygulanan  yatırımlardan yararlanarak tarımsal faaliyetlerimizi geliştiriyoruz. Her yıl yenilenen hibe programlarını takip ederek hazırlayacağımız projeler ile bitkisel ve hayvansal üretimimizi arttıracağız” dedi.

BAKANLIĞIMIZ BİRÇOK KONUDA TARIMSAL DESTEK VERİYOR

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan ise; “Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi hususunda bakanlığımızın çok çeşitli konularda desteklemesi var. Üreticilerimiz, 31 Ocak 2018 tarihine kadar  yapacağı Doğu Anadolu  projesine (DAP) müracaat ile hayvancılığa %50 hibe desteği, bitkisel üretime için yapılan birey sulama sistemine %50 hibe desteği, Bakanlığımızın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun birçok konuda verdiği  %70’ e varan desteklemeler ile siz değerli üreticilerimizin bundan sonra yapacağı tarımsal faaliyetlerin daha kaliteli ve kazançlı olmasını sağlayacağız” dedi.

TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz; 21Aralık tarihi itibariyle IPARD II Programının 3. çağrı ilanına çıkmış bulunuyoruz. TKDK olarak il genelinde  verdiğimiz hibelerden en çok faydalanan ilçemiz Karakoçan ilçesi. Daha önceki çağrı dönemlerinde olduğu gibi küçükbaş ve büyük baş hayvancılık, besi ve süt çiftliklerine, kanatlı sektörüne, kırsal turizm, arıcılık, mantar yetiştiriciliği ve seralara %40 ila %70 arasında destek veriyoruz. Siz değerli üreticilerimizi bu desteklemelerden faydalanmak üzere Koordinatörlüğümüze bekliyoruz” dedi.

Karakoçan İlçesinden sonra Kovancılar İlçesinde devam eden toplantıya; Kovancılar İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Kovancılar Ziraat Odası Başkanı İzzet Demiral, Kovancılar İlçe Tarım Müdürü Mahmut Demirkesen ve üreticiler katıldı.

Her iki ilçede de yoğun katılımın olduğu toplantılar üreticilerden gelen soruların cevaplanması ile son buldu.