Tatilin formülü Sıtkı Hoca'dan

Oltu Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Tekvando antrenörü Sıtkı Toksoy Öğrencilere tatilin formülünü açıkladı.

Tatilin formülü Sıtkı Hoca'dan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oltu Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Tekvando antrenörü Sıtkı Toksoy Öğrencilere tatilin formülünü açıkladı.

Okul Müdürü Toksoy, yaptığı açıklamada, “Kainatın en şereflisi olan insanın eğitilmeye ihtiyacı vardır. Yaratılışına uygun olarak eğitilen İnsan mükerrem ve muhterem olur. Okullarımızın Tatile girdiği şu günlerde çocuklarımızı tatillerini esasında zamanlarını en güzel şekilde verimli değerlendirmeleri gerekir bakıldığı zaman Okul başarısının yaşamda izole olmadığı görülmektedir. O halde uzunca bir zaman olan tatilin bir planı olmalıdır. Yıllardır yaptığımız izlenim ve değerlendirmelerden sonra öyle bir tatil yapmalıyız ki okullarımıza döndüğümüz zaman bize tatil nasıldı denildiğinde değdi diye bilelim Formülümüz; dinlenme, eğlenme, yenilenme, değişim ve ilerleme şeklinde olmalıdır. Dinlenmeyi çok iyi anlamalıyız hiçbir faaliyet yapmadan yatarak dinlenme olmaz. Aktif ve pasif dinlenme yöntemleri vardır bu şekilde değerlendirilmelidir. Tabiatla iç içe toprakla uğraşarak huzur veren yerlerde dinlenilebilir. Eğlenme ise Okul zamanında fırsat bulamadığımız Müzik, Eğlence, sinema, konser, Tiyatro ve düğün törenleri gibi faatliyetlere katılarak eğlenile bilir.

Yenileme, kavramı tatilin en kritik aşamasıdır çünkü yıllardır yaptığımız gözlemlerde çocuklara tatilde ne yaptın diye sorduğumuzda gezdim oynadım cevabını alıyoruz halbuki Meslek kursları hobiler,spor kursları, Kuran kursları ezber faaliyetleri vb. gezilerle kendimizi yenilenmiş olarak okula dönebiliriz.

Değişim de bir önceki yılı unutmadan gelecek yılın programına hazırlık yamak için küçük değişiklikler bunlar yabancı dil, takviye ders, kurs bilinçli olma faaliyetleri olabilir İlerleme,den kasıt ise bir önceki yıla göre ne ölçüde çaba sarf edildiğidir uzun süren tatili fırsata çevire biliyormuyuz, yani bir yaşa bir sınıfa hazırmıyız tatilde yaptığımız faaliyetlerin bizde ne fark yarattığını gözlemlenmelidir bu arada şu gerçeklerinide göz ardı etmemeliyiz Aile ve sokak,Aile sokağa karşı çocuğunu özenli bir biçimde kontrollü yerlerde korumalıdır İnsan yetiştirmenin nekadar önemli ve zor olduğunu bilen ve bizzati yaşayan bir eğitimci olarak bu yaz tatilinde çocuklarımıza emek verip fark yaratacak Anne,Baba,Hocalar ve Eğitimcilere kolaylılar diliyorum iyi tatiller” dedi.