'Taziye' oyunu seyirciyle buluşuyor

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi Cegerxwin Kültür Sanat Merkezinde açılan tiyatro ve yaratıcı drama kursu 'Taziye' adlı oyunu sahneleyecek. Tiyatro ve Drama Eğitmeni Halim Kaplan öncülüğünde oyuna hazırlanan yetişkin tiyatro grubunda avukat, öğretmen, hemşire, sanayici ve birçok meslekten vatandaşlar yer alıyor.

'Taziye' oyunu seyirciyle buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi Cegerxwin Kültür Sanat Merkezinde açılan tiyatro ve yaratıcı drama kursu ‘Taziye’ adlı oyunu sahneleyecek. Tiyatro ve Drama Eğitmeni Halim Kaplan öncülüğünde oyuna hazırlanan yetişkin tiyatro grubunda avukat, öğretmen, hemşire, sanayici ve birçok meslekten vatandaşlar yer alıyor.

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne bağlı sosyal ve kültürel kursların verildiği Cegerxwin Kültür Sanat Merkezindeki tiyatro ve yaratıcı drama kursu, ikinci bir oyuna hazırlanıyor. Aralarında avukat, öğretmen, hemşire, sanayici ve daha birçok meslekten vatandaşın yer aldığı yetişkin tiyatro grubu, Tiyatro ve Drama Eğitmeni Halim Kaplan öncülüğünde ‘Taziye’ adlı oyunu sahneleyecek. 3 aydan bu yana provaları devam eden oyun eylül ayında tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Daha önce birçok kurum ve kuruluşta tiyatro ve drama eğitmenliği yapan Halim Kaplan, gün geçtikçe Diyarbakır’da tiyatroya olan ilginin artığını belirterek, Kayapınar Belediyesinin bu konuda her zaman sanatı ve sanatçıyı desteklediğini söyledi.

Yaz kurslarında kapsamında açılan ve büyük rağbet gören tiyatro ve yaratıcı drama kursunda 200 öğrenci tiyatro ve drama eğitimi alıyor. Kursta, 1 yetişkin sınıfı, bir lise sınıfı, iki Yaratıcı drama sınıfı ve oyun grubu olarak toplam 5 aktif sınıf derslere devam ediyor. Kurslar eylül ayında tamamlanacak.